Güdak Zirvede

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Tepesi'ne tırmandı

Güdak Zirvede
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Tepesi'ne tırmandı. Abdalmusa Tırmanışı'na Artabel Yürüyüşü'nü de ekleyen ekip 11 saatte parkuru tamamladı.
GÜDAK üyesi 13 sporcu Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyü Yılanlı Yaylası'nda bir süre dinlenen sporcular daha sonra kamp kuracakları Kuzugözü mevkiine ulaştı. Kamp çadırlarını kurduktan sonra geceyi burada geçiren ekip, ertesi sabah günün ilk ışıkları ile birlikte harekete geçerek Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Tepesi'ne sabahın erken saatlerinde ulaştı. Zirve tırmanışının ardından Abdalmusa Tepesi'ni de içine alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndaki göllere keşif gezisi düzenleyen ekip, toplamda 18 adet olan buzul krater gölünün bazılarını inceleme fırsatı buldu. Bölgede geniş çaplı yürüyüş ve keşif düzenleyen ekip 11 saatlik zorlu yürüyüşün ardından Gülaçar köyü Artabir mahallesi yakınlarında araçlarına ulaştı.
Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, 13 sporcu ile gerçekleştirdikleri yürüyüşün yaklaşık 27 kilometre sürdüğünü belirterek,4 sporcunun da Artabel mevkiindeki Adalı Göl bölgesinde kendilerine katılması ile birlikte oldukça zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi. Akbulut, Abdalmusa Zirve Tırmanışı'nı kulüp olarak ilk kez gerçekleştirdiklerini, zirveye ulaştıklarında zirve defterini imzaladıktan sonra sporcularla birlikte kahvaltı yaptıklarını belirterek, "Abdalmusa ve Artabel ekibimizin uzun zamandır bizden talep ettiği bir yürüyüştü. Zirve tırmanışını gerçekleştirdikten sonra oldukça zor olan bir yamaç geçişi yaparak, kar geçişi, tırmanış ve inişlerle birlikte 5 göller ve adalı göl mevkiine ulaştık. Havanın da sıcak olması nedeniyle oldukça zor bir parkur oldu. Belki de bugüne kadar sporcularımızı en fazla zorlayan parkurlardan birisi oldu. Ama buna rağmen ekibimiz, sağ salim sorunsuz bir şekilde parkuru tamamladı" dedi.
Abdalmusa ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı'nı birçok insanın sadece fotoğraflardan bildiğini fakat bölgenin mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer olduğuna da vurgu yapan Akbulut, "Resmi kayıtlarda bölgede 18 adet göl olduğu belirtiliyor. Biz bunlardan 14 tanesini görme ve bazılarının da yanlarına inerek inceleme fırsatı bulduk. İnanılmaz güzelliklere sahip bir bölgemiz. Özellikle dağcılar için bulunmaz bir nimettir Artabel Gölleri Tabiat parkı. Çeşitli zorluklarda onlarca parkur düzenlenebilir. Umarız Türk ve Dünya dağcılarının en kısa zamanda yapılacak girişimlerle ilgisini çekecek olan bölge, ülkemizin en güzide parkurlarından birisi olarak hak ettiği yere kavuşacaktır" diye konuştu.