Elektrikli Volt bir çıktı, pir çıktı

Yıllar önce çıkarttığı ve daha sonra tamamen yokettiği “EV1” adlı elektrikli otomobil yüzünden ağır eleştirilere uğrayan General Motors, “günah çıkartırcasına” geliştirdiği Volt ile şimdilerde adeta şaşkınlık yaşıyor.

Elektrikli Volt bir çıktı, pir çıktı
Zira araç geçtiğimiz günlerde 41 bin dolardan ABD’de satışa sunulmasına karşın, şimdiden GM’i üretim kapasitesini artırmaya bile zorluyor. Başkan Barack Obama’nın da bizzat test ettiği elektrikli Volt’un büyük ilgi gördüğünü, bayilerden yüklü siparişler geldiğini belirten GM yetkilileri, daha önce 30 bin adet olarak belirlenen 2012 yılı üretim kapasitesini 45 bine çıkarttı.

545 km yol katedebilen araç, ilk 70 km’de sadece akülerindeki enerjiyi kullanıyor. Aracın geri kalan kilometreleri katedebilmesi için akülerinin gereksinim duyduğu elektrik enerjisi ise, küçük hacimli bir benzinli motordan sağlanıyor. Bu motor, hibridlerin aksine, sadece jeneratör görevi görüyor.

ABD’nin yanı sıra Çin’de de piyasaya sunulacak Volt, daha sonra Avrupa pazarı ve (planlarda var) Türkiye’de de satışa çıkacak.