Bakan Kavaf, Türkmen Şenliğine Katıldı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli ziyaretinin ilk gününde Tavas İlçesine bağlı Çağırgan beldesinde 1. Yörük ve Türkmen Şenliğine katıldı.

Şenliğe Bakan Kavaf'ın yanı sıra Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Çağırgan'da büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Kavaf ve beraberindeki heyet, Tavas ovası ve dışarıdan Yörük Şenliği için Çağırgan'a gelen konukları selamladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Çağırgan Belediye Başkanı Muslu
Soyuçok, Çağırgan isminin bir Yörük ismi olduğunu ve Türkiye'de birçok yörede bu isimde köy, belde ve ilçe bulunduğunu söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bu yıl birincisi düzenlenen şenliğin hayırlı olmasını dileyerek, şenliğin bundan sonraki senelerde daha güzel olacağına inandığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Yavuz Erkmen de, şenlik nedeniyle Çağırgan'da birlik ve beraberlik içinde mutlu bir tablo bulunduğunu, bu birlik ve beraberliğin her zaman devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, birlik ve beraberlik içinde gelenek ve göreneklerimizi yaşatmamızın önemli olduğunu anlattı.
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da, birlik ve beraberliğimizin yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Bizi biz yapan değerlerimizi, geleneklerimizi, kültürel kimliğimizi, erozyona uğramış, yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden canlandırmak, pekiştirmek ve bizi bu değerler etrafında yeniden kenetlemek üzere böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği için destek veren herkese teşekkür ediyorum. Eski dediğimiz eski değil, bizi biz yapan değerlerimiz, geleneklerimiz, inançlarımız, örf
ve adetlerimiz, birbirimize karşı olan saygımız, sevgimiz, dayanışma ruhumuz."
ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
21. yüzyılda bunları yeniden keşfettiğimizi anlatan Kavaf, sözlerine şöyle devam etti: "Bu değerler etrafında yeniden kenetleniyoruz. Çünkü insanlık, teknolojinin, gelişmenin, maddi doyumun insanları bir arada tutmaya, mutlu etmeye yetmediğini bizzat yaşayarak ve bunun bedelini ödeyerek gördü. Elbette çok çalışacağız, zengin olacağız, güçlü olacağız, ekonomik anlamda rahat olacağız. Ama değerlerimizi yaşatarak, değerlerimizi zenginliğe dönüştürerek, çocuklarımıza ve nesillerimize aktararak, onların da
kendi kimliklerine, kültürlerine, değerlerine saygılı, kendileriyle, geçmişiyle gurur duyan, övünen insanlar olarak yetiştirerek bunu başaracağız, başarmamız gerekir."
Bakan Kavaf ayrıca, Çağırgan İlköğretim Okulunun yenilenmesi için istekte bulunan vatandaşlara, okulun yenilenmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.
Şenlikte ayrıca, dernek tarafından bir koyun açık artırmaya çıkarıldı. 400 TL ile başlayan açık artırmanın sonunda Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, koyunu 3 bin TL vererek satın aldı. Başkan Zeybekci aldığı koyunu Çağırgan Derneği'ne bağışlarken, dernek yetkilileri de koyunu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışladı.