Bakan Akdağ İspir'de

Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Prof

Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, baba ocağı İspir'de halka seslendi. CHP'nin işinin Anayasa Mahkemesi'nin önünde bekçilik yapmak olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin önüne bir bekçi kulübesi yapacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da oraya oturtacaklarını belirtti.
12 Eylül'deki referandum çalışmaları için geçtiğiz Cuma memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilçe gezilerini sürdürüyor. Dün geceyi İspir'in Çamlık köyündeki baba ocağında geçiren Bakan Akdağ, beraberindeki AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, İbrahim Kavaz ve AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'la birlikte ilçe merkezindeki mitinge katıldı.
Türkiye'nin 12 Eylül'deki şafak vaktine çok yaklaştığını belirten Sağlık Bakanı Akdağ, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından gelecek olan bu şafak vaktine ulaşılmaması için harcanan çabaların boşa gideceğini söyledi. Başbakan Erdoğan ve milletvekillerinin uyumadan, gece-gündüz demeden günlerce mecliste sandığın milletin önünü gelmesi için gayret gösterdiğini ifade eden Bakan Akdağ, günlerce, haftalarca bunun için uğraştıklarını kaydetti. Partilerinin bu gayreti gösterirken, o zaman CHP'nin başında bulunan
Deniz Baykal ve DTP'lilerin sandığın milletin önüne gelmemesi için çaba harcadığını dile getiren Bakan Akdağ, "Neden böyle davrandılar? Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki sandık halkın önüne geldiğinde, bu aziz millet darbecilere bir kere daha dur diyecektir. CHP'nin işi gücü Anayasa Mahkemesi'nin önünde bekçilik yapmaktır. Anayasa Mahkemesi'nin önüne bir bekçi kulübesi yapacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da oraya oturtacağız. Sayın Kılıçdaroğlu Hatay'daki mitinginde diyor ki; Niye Hatay künefesi Anayasa
değişikliğinde yok. Bugün Erzurum'da miting yapacakmış. Herhalde Erzurum'da da Kadayıf Dolması niye anayasada yok diye konuşacak. İspir'e de gelse idi herhalde diyecekti ki küflü peynir niye anayasa değişikliğinde yok. Buradan sesleniyorum. Erzurumlulardan umduğunu bulamayacaksın. Erzurum'dan havasını alıp döneceksin. Ayrıca unutmaman lazım ki anayasalar temel kavramları ortaya koyan, özgürlük alanlarımızı belirleyen metinlerdir" diye konuştu.
Referandumda 'hayır' oyu kullanılması çağrısı yapan MHP'ye yüklenen Bakan Akdağ, "Onlar, sandığın halkın önüne gitmesine razı değiller. Bunun için de çok uğraştılar. Ama 12 Eylül'de halk sandıkta bu değişikliği oylayacak. İnanıyorum ki Erzurumlular, İspirliler oylarını 'Evet'ten yana kullanacak" dedi.
Bakan Akdağ daha sonra Muhtarlar Odası'nın açılışına katıldı. Öğle yemeğini hemşehrileri ile birlikte yiyen Bakan Akdağ, daha sonra Pazaryolu ilçesine geçti.