Merinos miting alanı oluyor

Bursa'da Fomara Meydanı'nda yapılan mitinglerin Merinos'a alınması konusunda fikir birliğine varıldı.

Yeşil Bursam Derneği yönetimi tarafından geti

Bursa'da Fomara Meydanı'nda yapılan mitinglerin Merinos'a alınması konusunda fikir birliğine varıldı.

Yeşil Bursam Derneği yönetimi tarafından getirilen öneriye, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Bursa milletvekili Hayrettin Çakmak tam destek verdi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, miting günleri caddelerin trafiğe kapatılmasının iyi olmadığını, bu nedenle de açık hava toplantılarının Fomara Meydanı yerine Merinos Parkı'nda yapılması teklifini olumlu bulduklarını söyledi. Yalçın, 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesinde miting alanlarının siyasi partilere tahsis edilmesi nedeniyle Fomara Kavşağı'nın mitinglere kapatılması önerisinin referandum sonrası değerlendirileceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın yıllardır sorun haline gelen Fomara ve Gökdere kavşaklarındaki miting günleri trafiğin kapatılmasının sadece kent içi ulaşımın değil, kentin sosyal ve kültürel etkinliklerinin de durmasına yol açtığını kaydetti. Bu duruma son verilmesi gerektiğini belirten Altepe, mitinglerin Fomara yerine Merinos'ta yapılması önerisinin Bursa için dönüm noktası olabilecek bir şekilde karara bağlanması gerektiğini ifade etti.

Merinos Atatürk ve Kongre Merkezi yapılırken, içinde Özgürlük Meydanı oluşturulduğunu, Ramazan ayı nedeniyle bu meydanda Büyükşehir Belediyesi olarak Temaşa-i Ramazan şenlikleri düzenlediklerini hatırlatan Altepe, Fomara Kavşağı'nın mitinglere kapatılmasıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Bu kavşaklarda mitinglerin yapıldığı gün Bursa'da sanki yaşam duruyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, gerekli teknik incelemelerimizi yaptık. Merinos Parkı içinde mitingler için uygun alanımız var. Bu konudaki Yeşil Bursam Derneği'nin önerisini destekliyoruz. Halkla bütünleşmek ve insanlarla kucaklaşmak için yapılan mitingler sırasında, kent halkının sıkıntı çekmesine gönlümüz razı olmaz. Merinos Parkı'nda mitinglerin yapılması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız."

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak da miting alanı konusunun Bursa'da yıllardır tartışıldığını hatırlatarak, miting alanının Fomara'dan kaldırılması teklifine destek verdiğini açıkladı.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Fomara'nın miting alanı olmaktan çıkarılması ve miting ve açık hava toplantılarının Merinos Parkı'nda yapılması önerilerine verilen desteklerden son derece memnun olduğunu belirtti.

Yeşil Bursam Derneği'nin önerisinin gerçekleşmesi halinde sadece Fomara Kavşağı değil, Gökdere Kavşağı da mitinglere kapatılacak. Merinos Parkı ise Bursa'nın yeni miting alanı olacak.