İlk 11'ler belli oldu

CİM BOM'UN UEFA KARNESİUEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın Karpaty takımını konuk...


CİM BOM'UN UEFA KARNESİ
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın Karpaty takımını konuk edecek Galatasaray, bu organizasyondaki 70. maçına çıkacak.
Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA'da, toplam 69 mücadeleyi geride bıraktı.
UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, sahaya çıktığı 69 mücadelede 29 galibiyet, 20 beraberlik, 20 yenilgi alırken, rakip fileleri toplam 113 kez havalandırdı ve kalesinde 88 gol gördü.

OFK BELGRAD'I ELEDİ
Galatasaray, play-off turuna, Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını eleyerek yükseldi. Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı ilk maçı 2-2 berabere tamamlayan Galatasaray, rövanşı 5-1'lik skorla kazanarak, play-off turuna adını yazdı.

236. MAÇ
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın Karpaty takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 236. maçına çıkacak.
Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 69, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 235 maç oynadı.
Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 235 maçta 90 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 331 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 334 gol gördü.

KARPATY SEZONA İYİ BAŞLADI
Uefa Avrupa Ligine 2. Ön Eleme turunda başlayan Karpaty Lviv takımı oynadığı 4 maçı da kazanmayı başardı. Karpaty Lviv, 2.Ön Eleme turunda İzlanda'nın KR Reykjavik takımını sahasında 3-2 deplasmanda 3-0 yenerek elemiş, 3.Ön Eleme turunda ise Gürcistan'ın Zestafoni takımını hem sahasında hem deplasmanda 1-0 yenerek geçip temsilcimizin rakibi olmuştu.

LİG 5.Sİ OLDULAR
Karpaty Lviv, Ukrayna Premier Liginde geçen sezon 5.sırada yer almıştı ve Ukrayna kupasını ligi ilk 4 sıra içerisinde bitiren bir takımın kazanmasında dolayı Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmıştı. Geçen sezon oynadığı 30 maçta 13 galibiyet 11 beraberlik 6 yenilgi alan Karpaty Lviv takımı 44 gol atıp kalesinde 35 gol görmüştü. Karpaty Lviv takımı yeni sezonda ise geride kalan 6 haftada 2 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi ile 8 puan aldı ancak kulüp federasyon tarafından aldığı 9 puan silinme cezası nedeniyle son sıraya indi. 

 

GALATASARAY: Aykut Erçetin, Lucas Neill, Servet Çetin, Hakan Balta, Ali Turan, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Serdar Özkan, Arda Turan, Harry Kewell, Mehmet Batdal

KARPATY LVİV:  Andriy Tlumak, Ivan MiloÅ¡evic, Samson Godwin, Denys Kozhanov, Sergei Zenjov, Igor Khudobyak, Oleg Golodyuk, Artem Fedetskiy, Vyacheslav Checher, Serhiy Kuznetsov, Danilo Avelar