Cezaevinde İntiharın Ardından

Zonguldak'ta, cezaevinde intihar ettiği belirtilen 15 yaşındaki Kudret Koçaklı'nın intiharı ile ilgili Zonguldak Baro Başkanlığı da araştırma başlattı.

Olay, Zonguldak merkeze bağlı Beycuma beldesinde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaklaşık bir hafta önce meydana geldi. İntihar olayı ile ilgili Zonguldak Baro Başkanlığı gerekli araştırmayı başlattıklarını açıkladı. Yaklaşık bir hafta önce cezaevinde basketbol potasına kendisini asarak intihar ettiği iddia edilen 15 yaşındaki Kudret Koçaklı'nın yakınları olayın intihar olmadığını iddia ederek, yürüyüş yapmışlardı ve olayın aydınlatılmasını istemişlerdi.
Zonguldak Baro Başkanlığı da, olayların durulmasının ardından yazılı basın açıklaması yaparak, olayın aydınlatılması için her türlü çabanın gösterileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, "Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ölüm vakıası ile ilgili olarak, Zonguldak Barosu Başkanlığı, Avukatlık Kanununun kendisine yüklediği görevler çerçevesinde gerekli araştırmayı başlatmıştır. Bu vakıa ile ilgili olarak, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma,
olayın gerçekleşmesi ile ilgili bütün detayları ortaya koyabilecek nitelikte ve kapsamdadır" denildi.
Açıklamada ayrıca, Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'nun da konuyla alakalı çalışmalarını yürüttüğü belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Baro olarak, olayın aydınlatılması hususunda her türlü çaba, katkı ve değerlendirmeye açık olduğumuzu kamuoyu ile de paylaşmak isteriz. Olayın gerçekleşme sebepleri ve niteliği ile ilgili olarak, bu soruşturma sürecini beklemek hukuken de zorunluluk olarak belirmektedir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir."
(ET-HO-Y)