Bornova'da Gece Gündüz Denetim

Şehir düzeninin korunması konusunda taviz vermeyen Bornova Belediyesi ekipleri denetimlere mesai saatlerinin yanı sıra geçe de ara vermiyor

Bornova'da Gece Gündüz Denetim
Şehir düzeninin korunması konusunda taviz vermeyen Bornova Belediyesi ekipleri denetimlere mesai saatlerinin yanı sıra geçe de ara vermiyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine önceki akşam zabıta ekipleri 17.00'den itibaren gecenin geç saatlerine kadar Küçükpark 160, 161, 162, 166, 170 sokaklar, Süvari Caddesi, Mustafa Kemal Caddesi, Metro ve Ege Üniversitesi Hastanesi önünde işgal, işporta, seyyar, gürültü ve sigara denetimleri yapıldı. Çalışmalar kapsamında Emniyet Müdürlüğü güçlerinden de destek alındı. Ruhsatı olmayan işletmelere 10-15 gün süreli ihtar verildi. Kabahatler Kanunu uyarınca 22 işletmeye toplam 2 bin 300 TL cezai işlem uygulandı. Denetimlerde ayrıca esnafa işgal, işporta ve seyyarın zararları da anlatıldı. Kaldırımların yaya yolu olduğu, önceliğin yayaların can güvenliğinde olması gerektiğine dikkat çekildi.
ÇALIŞMALAR ÇAĞDAŞ BİR KENT İÇİN
Özellikle Küçükpark ve Süvari Caddesi civarında yurttaşların rahatsızlığı olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Esnafımızla da el ele vererek herkesi memnun edecek çalışmalar yapıyoruz. Çağdaş bir kentte olması gereken kaldırım işgallerini kaldırarak aynı zamanda esnafı bu konuda bilinçlendiriyoruz. Bu sayede hem esnafımızın hem vatandaşımızın haklarını korumuş oluyoruz. Biz, yurttaşların sosyal yaşam alanlarında huzurunu sağlamanın yanında esnafın iş kapasitesini ve gelirini artırabilmesi için çalışıyoruz. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan iş yerlerinin kayıt altına alınabilmesi yanında kaldırım işgalleri, seyyar ve işporta üzerinde ciddi denetim çalışmaları başlattık. Sürekli olarak gerçekleştireceğimiz çalışmaları esnafımız ve vatandaşımızın destekleriyle yapacağız" diye konuştu.