Balkan Ekspresi Türkiye'ye dönüyor

TCDD ve TRT işbirliğiyle hayata geçirilen Balkan Ekspresi, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya v

TCDD ve TRT işbirliğiyle hayata geçirilen Balkan Ekspresi, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'ı kapsayan 50 günlük yolculuğundan Türkiye'ye dönüyor. Ekspres, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yarın Sirkeci Gar'ında karşılanacak.

29 Haziran 2010 tarihinde Türkiye'den yolculuğuna başlayan ve 9 ülkeyi kapsayan 50 günlük yolculuğunu bitiren 'Balkan Ekspresi' Bulgaristan'da Filibe, Kırcaali, Sofya, Ruscuk şehirlerinden sonra, sırası ile Romanya'da Bükreş, Köstence, Sırbistan'da Belgrad, Macaristan'da Budapeşte, Hırvatistan'da Zagreb, Bosna- Hersek'te Saraybosna, Poçitel, Mostar, Kosova'da Priştina, Prizren, Makedonya'da Kalkandelen, Üsküp, Manastır, Ohrid ve Yunanistan'da Selanik, Kavala, İskece, Gümülcine şehirlerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Öte yandan, araştırmacı, gazeteci, yazar, sanatçı, bilim adamı, yönetici ve siyasetçilerin de konuk olduğu Balkan Ekspresi, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki dostluğu pekiştiren bir özellik taşıyor. Ekspres, Türkiye'nin yanı sıra, uğradığı ülkelerin de tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılmasına büyük katkı sağladı.