Bakan Nihat Ergün Bilecik'te

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, anayasa paketinin oylanacağı referandumun Türkiye ekonomisinde yeni ufuklar açacağını söyledi.

Bakan Nihat Ergün Bilecik'te
Bakan Nihat Ergün, çeşitli temaslar için Bilecik'e geldi. Ziyaret çerçevesinde ilk önce valiliği ziyaret eden Bakan Ergün'ü; Vali H.İbrahim Akpınar, AK Parti milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci ve daire müdürleri karşıladı.

"REFERANDUM EKONOMİNİN UFKUNU AÇACAK"
Ergün, esnaf ve sanatkarların ekonominin vazgeçilmez unsuru olduğunun altını çizdi. Anayasa değişikliğinin Türkiye ekonomisini de etkilediğini belirten Ergün, "12 Eylül günü toplumun vereceği karar, çok önemli bir adım olacak. Referandum Türkiye ekonomisinde yeni ufuklar açaçak. Türkiye siyasetinde de yeni ufuklar açacak. Türkiye'nin hukuk sistemindeki yeni gelişmeler, hak ve özgürlükler alanında yeni gelişmeler sağlayacak" diye konuştu.

"TOPLUMU RAHATLATACAK HAREKETLER BUNLAR"
Kimsenin ülke problemlerine kayıtsız kalmadığını kaydeden Ergün, "Toplumun sıkıntılarına bağımsız kalmak yani 'Canım işte herkes tartışırsa tartışsın' demek mümkün değil. Ne birey olarak mümkün ne de toplum olarak mümkün. Şimdi Türkiye'de yok bunlar. Atılan her adım önemli. Türkiye'de toplumu rahatlatacak hareket bunlar. Bu bizim ileriye dönük adımlarımızı hızlandıracaktır. Türkiye çok önemli bir dönemeç noktasına gelmiştir. Bu dönemeç noktasında halk çok önemli bir karar verecek. Halkın önüne her zaman
böyle önemli kararlar gelmiyor. Halkın önüne seçimler geliyor. Köklü bazı değişimler yapmamız için halkın önüne bu sorular her zaman gelmiyor. Şimdi insanlara ,'Sana çok önemli soru soruyoruz. Ülkenin sahibi sensin. Bu çok önemli konuda ne yapmamız gerekiyorsa yolumuzu aç, kararı ver' diyerek ülke geleceğinde önemli bir adım atıyoruz" şeklinde konuştu.
Valilik ziyaretinin ardından Bakan Ergün, yaya olarak Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gitti. Birlik Başkanı Halit Gölcan tarafından kapıda karşılanan Ergün, esnafın sıkıntılarını dinledi.