Simav'da Hastane Krizi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, bir kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır hasar görmesine yol açan 5 büyüklüğündeki 17 Şubat 2009 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle 200 yataklı Simav Doç

Simav'da Hastane Krizi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, bir kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanması ve 36 konutun ağır hasar görmesine yol açan 5 büyüklüğündeki 17 Şubat 2009 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle 200 yataklı Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 1954 yılında hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan ve yataklı hastaların tedavi gördüğü eski bölümün yıkılmasına karar verdi.
Yıkımın ardından yerine yenisinin yapılıp yapılmayacağı konusu netlik kazanmayınca ilçede kafalar karıştı.
Bakanlığın yıkım kararı aldığı bölümde 150 hastanın yatarak tedavi gördüğünü hatırlatan AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Bakanlığın aldığı yıkım kararına saygılı olduklarını, ancak yerine hastalara eskisi gibi çağdaş ve modern bir anlamda hizmet verebilecek bir ünitenin kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.
Yağcı," Hemşerilerim merak etmesin. Sağlık alanında çığır açan hükümetimiz bu soruna da Simav halkının lehine sonuçlanacak şekilde bir çözümü mutlaka bulacaktır. Vatandaşlarımız asla mağdur edilmeyecektir" şeklinde konuştu.