PKK'lı hackerlar Heronları mı düşürecekti?

PKK'nın hackerları hakkındaki iddianame hazırlandı. Zanlıların PKK'lıları tespit eden Heronları düşürebilecek bir bilgisayar programı üzerine çalıştıkları öne sürüldü.

PKK'lı hackerlar Heronları mı düşürecekti?
Türkiye'nin 13 ilinde Mart ayında yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalandılar.

PKK'lı oldukları, örgüt adına hackerlık yaptıkları ileri sürüldü..

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, hackerlarla ilgili 324 sayfalık iddianame hazırladı.

İddianameye göre, zanlılar kamuya ait internet sitelerini çökertti.

3 bin 800 Facebook sayfası ve 2000'e yakın mail adresini de kapattı. Bu sayfalar polis, asker, siyasetçi ve bürokratlara ait.

İddianamede, zanlıların kendilerine 'sanal gerilla' adını verdikleri, grubun faaliyetlerini terör örgütü liderlerinin talimatları doğrultusunda yürüttükleri belirtildi.

Ve çarpıcı iddia hackerların insansız hava araçlarını düşürmek için hazırlık yaptıkları.

Atina'da yaşayan bir PKK'lının, zanlılara Irak'taki direnişçilerin 20 dolarlık yazılımlarla Heron düşürdüğünü söylediği ileri sürüldü.

İddiaya göre bilgisayarlarında Afgan ve Rus hackerların Heronların düşürülmesi için hazırladıkları programlar bulunan bir zanlının ise Batman'da yayın yapan yerel televizyonun uydu frekanslarından, Heronların frekanslarına girmeye çalıştığı tespit edildi.

Ancak bu planı yeterli donanımı olmadığı için hayata geçiremedi.

Ayrıca PKK'lı hackerların terör örgütünün önemli gördüğü günlerde, Türkiye dışında Suriye ve İran'da sanal saldırılar gerçekleştirdiği ileri sürüldu.

12 kişi hakkında 'silahlı terör örgütü adına suç işlemek', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'bilişim sistemindeki verileri bozmak yok etmek, erişilmez kılmak, sisteme veri yerleştirmek' suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası isteniyor.