Muğla, Doğalğaz'a Kavuşuyor

AK Parti Muğla Milletvekili Dr

Muğla, Doğalğaz'a Kavuşuyor
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla merkezin hava kirliliğini köklü çözüme kavuşturacak olan Doğalgaz projesinde sona yaklaşıldığı açıkladı. 2011 yılının başında yüklenici firmanın işi bitirerek yer teslimini yaparak şehit içi dağıtım ihalesine çıkılacak.
23 Ekim 2010 tarihinde sözleşmesi yapılan, 30 Ekim 2010 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan, Muğla Doğal Gaz Boru Hattı Yapım işi tamamlanmak üzere. Aydın'ın Çine ilçesinden başlayan ve 89 kilometre uzunluğundaki doğalgaz boru hattı döşeme işinin son üç kilometresi kaldı. Muğla Ana İletim hattına 3 kilometre sonra ulaşılacak ve tesis kurulacak. 10 milyon 976 bin 671 TL sözleşme bedeli bulunan Muğla Doğal Gaz Boru Hattı'nın güzergah açma işinin yüzde 100'ü, hat kaynağının yüzde 92,9'u, indirmede yüzde 78,89 oranında ilerleme sağlandı.
2010 YILININ SONUNDA İŞ BİTİYOR
Yılsonu itibariyle doğalgazın Muğla Ana İletim Hattı'na geleceğini belirten Milletvekili Nil Hıdır, "Şu anda çalışmalar planlananın önünde gidiyor ve yılsonu itibari ile doğalgaz Muğla ana iletim hattına gelecek. Yapılan sözleşme gereği 22 Nisan 2011 tarihinde iş tamamlanmış olacaktı. Fakat yüklenici firma çok hızlı bir çalışma göstererek iş bitirme tarihini daha önceye çekebileceğini açıkladı. Yani planlanandan daha önde gidiliyor" dedi.
MUĞLALILAR TEMİZ ENERJİ KULLANACAK
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, kış aylarında kömür yakımı nedeniyle kirli havası ile
Dikkat çeken Muğla şehir merkezinin temiz enerji ile ısınacağını belirterek, "İnşallah 2011 yılının başında Muğlalı hemşehrilerimize temiz enerji kullanım imkanı sağlayacağız. Muğla merkez yıllardır kirli havası ile gündemde iken, 2001 yılından itibaren Muğla'da kirlilik yaşanmayacak" diye konuştu.
ŞEHİR İÇİ DAĞITIM İHALESİ
Boruların döşenmesi işlemi ve Muğla Ana İletim Hattı'nın tamamlanmasının ardından bu defa Şehir içi dağıtım ihalesi yapılacak. Yaklaşık 10 bin abone hedeflenirken, EPDK'nın (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) şehir içi dağıtım ihalesini ihaleye çıkacak. İhale sonrası şehir merkezinde boru döşeme işlemi yapılacak ardından abonelere bağlantı noktaları gerçekleştirildikten sonra dağıtım yapılmaya başlanacak.