Kayhan'da Ramazan Keyfi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Kayhan Çarşısı Ramazan Şenliği' etkinliklerinin açılışını yaptı.

Kayhan'da Ramazan Keyfi
Osmangazi Belediyesi'nin, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu işbirliğiyle Kayhan Çarşısı'nda düzenlediği Ramazan eğlenceleri birbirinden renkli gösterilerle sürüyor. Gökdere Medresesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, iftar yemeğinin ardından Ramazan ayı boyunca sürecek olan eğlence programının açılışını yaptı. Tarihi dokusu, geleneksel damak tatlarının yer aldığı restoranları ve alışveriş mekanlarıyla Kayhan Çarşısı'nın özel bir yer olduğunu belirten Dündar, "Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz programlar büyük ilgi gördü. Artık Ramazan ayları Kayhan Çarşısı'nda daha renkli geçiyor. Kayhan Çarşısı'na verdiğimiz bu destekle bölgede hem kültürel hem de ekonomik anlamda önemli bir kalkınma olacağını düşünüyoruz. Kayhan Çarşısı son yıllarda turizmde önemli bir atılım yapan Bursa için oldukça değerli bir yer" dedi.
Esnafın Kayhan Çarşısı'nın kalkınmasında payının büyük olduğunun altını çizen Dündar "Osmangazi Belediyesi burada tarihi çarşıya yakışan cephe yenileme düzenlemesi gerçekleştirdi. Bizlerin ortaya koyduğu fiziki katkıya işlevsel olarak destek veren esnaf, aynı özveriyi göstermeye devam ederse, Kayhan Çarşısı Bursa'nın kalbinin attığı önemli bir bölge haline gelecektir" diye konuştu.
Dündar, Gökdere Medresesi'nde düzenlenen gösterileri Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu Başkanı Şeref Akgün ve vatandaşlarla birlikte izledi. Türk Sanat Müziği konseriyle başlayan etkinlikler, Baykal Kent'in meddah gösterisi ile devam etti. Anlattığı hikayelerle vatandaşı güldüren Kent, Ramazan boyunca Gökdere Medresesi'nde sevenleriyle buluşacak. Gecenin sonunda sahneye çıkan Sihirbaz Abduri'nin gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Dündar'ı gösterisine konuk eden Abduri'nin Başkan'ın elindeki parayı yok etmesi görenleri şaşkına cevirdi. Dündar, "İftardan sonra Gökdere Medresesi'nde başlayan gösterileri izlemeye gelen vatandaşları tadına doyum olmaz eğlenceler bekliyor. Son zamanlarda yitirilmekte olan Ramazan coşkusunu çocuklarımıza yaşatabilmek için bu etkinlikleri çok önemsiyoruz ve herkesin katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Çarşı ve Hanlar Bölgesi Platformu Başkanı Akgün, Kayhan Şenliği'nin çarşı esnafına hareketlilik kazandıracağını belirterek, herkesi şenliğe davet etti.
İftar yemeğinin ardından Kayhan Çarşısı'nı gezerek esnafla selamlaşan Dündar, Kayhan Çarşısı'na gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu da sözlerine ekledi.