Erdoğan'dan Evren için yargılama sözü
Referandumda halkı 'evet' oyu vermeye çağıran Başbakan Erdoğan "1980 darbesinde 'İdam ederken dengeyi gözettik' anlayışının hesaba çekilmesi gerekmez mi?" diye sordu.

İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve çok sayıda davetli katıldı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 12 Eylül'de yapılacak referandumun sonucunda 'evet' çıkması durumunda üstünlerin hukukunun ayaklar altına alınacağını, hukukun üstünlüğüne geçileceğini ifade etti.
Geçmişte yaşananların yeniden yaşamak istemediklerini belirten Başbakan Erdoğan, Kenan Evren'in "Solcusu olsun sağcısı olsun, biz idam ederken dengeyi gözettik." sözüne atıfta bulundu. Erdoğan, "Allah aşkına böyle bir anlayışla harekete edebilir miyiz? Bu anlayışın hesaba çekilmesi gerekmez mi? O yavrucaklara iade-i itibar sağlanması lazım değil mi? Biz iade-i itibar makamındayız. Bu yavrucaklardan birinin abisi bizi aradı ve bize bugüne kadar seslendirilmeyen bir konuyu dillendirdiğimizi belirtti." diye konuştu.
Şu an üretme zamanı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hep birlikte halk oylamasına gidelim. Ve 'evet' oylarıyla sandıkları patlatalım. 13 Eylül sabahı farklı bir şekilde milletçe kalkmamız lazım. Ülke her alanda farklı bir sıçrama kaydedecektir. Demokraside ne kadar zayıfsanız ekonomide de o kadar zayıfsınız. Haklarımızı er ya da geç alacağız. İnsanımı ülkemde ikinci sınıf vatandaş olarak görmüyorum. Görene de ağzının payını hep birlikte vereceğiz. Bunlar geçmişte kaldı.
