Başbakan Kocaeli'nde konuştu

Başbakan Erdoğan Kocaeli mitinginde yargıdaki atama kriziyle ilgili değerlendirme yaptı. Başbakan Er...

Başbakan Erdoğan Kocaeli mitinginde yargıdaki atama kriziyle ilgili değerlendirme yaptı.

Başbakan Erdoğan, yargıdaki atama kriziyle ilgili şunları söyledi:
"Bakın bugün yargıda atama krizi oldu. Neden? İdeolojik yaklaşımlar devreye girdi. Bir anda mahkemenin tamamını lağvedip istedikleri gibi bir yapıyı getirmeye çalışıyorlar. HSYK'ya biz atama yapmıyoruz. Kocaeli'nden tut, Karadeniz'e kadar, Van'a kadar buralaradaki hakim ve savcılarımız oy kullanacaklar. Buna bile hayır diyorlar, kendi hakim ve savcılarına bile güvenmiyorlar. Kendi hazırladıkları tezgahtan kendileri korkuyorlar."

İŞTE ERDOĞAN'IN KOCAELİ MİTİNGİNDEKİ AÇIKLAMALARI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün kendi sorunlarını çözemeyen, kendi sorunlarına çözüm üretemeyen, kendi afetlerine müdahale edemeyen bir Türkiye olduğunu belirterek, ''Bugün dünyanın dört bir yanındaki sorunlara el atan, afetlere yardım ulaştıran bir Türkiye var'' dedi.
Erdoğan, partisinin Kocaeli'de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, mübarek ramazan ayının tüm millete, tüm İslam dünyasına, insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni etti. Bir başka programı nedeniyle Kocaeli mitingine biraz gecikmeyle geldiğini ifade eden Erdoğan, ''Sizin bu sıcaklığınız, biliyorum gönüllerinizden geliyor. Gönüllerinizin bu sıcaklığı zaten bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin, dirliğinin temelini oluşturuyor ve ben bu vesileyle sizlere bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum'' diye konuştu. ''17 Ağustos'da Kocaelimizde tekrar bir acıyı yaşadık. 1999'un 17 Ağustosu... O zaman Ankara sizin sesinizi duymadı. Sizin feryadınızı, sizin çığlığınızı duymadı ama Diyarbakır duydu, Hakkari duydu, Erzurum duydu, Elazığ duydu, İstanbul duydu, Bingöl duydu. Acaba Ankara niye duymadı'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti: ''İşte bu anlamlıydı. Tüm Türkiye varını yoğunu ortaya koydu. Tüm Türkiye o gün kenetlendi, birlik oldu, buraya yardıma koştu. Gelemeyenler elbise gönderdi, battaniye gönderdi, ekmek gönderdi. Hayır dualarını gönderdiler. İşte biz böyle bir milletiz. Bizim sevincimiz bir, hüznümüz bir, türkülerimiz bir, ağıtlarımız bir. Dün yanı başımızdaki depreme dahi müdahil olmayan, müdahale edemeyen bir Türkiye vardı, bugün artık dünyaya elini uzatan bir Türkiye var. Dün Ankara'dan başını çıkaramayan, Kocaeli'nin, Yalova'nın, Düzce'nin, Bolu'nun, İstanbul'un yolunu bulamayan bir Türkiye vardı, bugün Şili'ye, Haiti'ye, Pakistan'a kadar ulaşan bir Türkiye var. Haiti'de deprem oldu, hükümetimiz, Kızılayımız orada. Aynı şekilde Şili'de afet oldu, hükümetimiz, Kızılayımız orada. Pakistan'da deprem oldu, hükümetimiz, Kızılayımız orada. Şimdi sel afeti var, yine oradayız, orada olmaya devam edeceğiz. Neden? Çünkü bizim medeniyetimizde, bizim genlerimizde bu var. Paylaşım, yardımlaşma, dayanışma var. Zira biz, yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. İlk andan itibaren Kızılayımız ve ilgili kurumlarımız harekete geçti, şu anda Pakistanlı kardeşlerimizin yanındalar.''#Sayfa#