Altın Portakal'a rekor başvuru

Türk sinemasının en prestijli ödülü "Altın Portakal" için bu yıl yoğun talep oldu. 9-14 Ekim tarihleri arasınd...

Türk sinemasının en prestijli ödülü "Altın Portakal" için bu yıl yoğun talep oldu. 9-14 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 47'ncisi düzenlenecek festival için 46 film başvurdu. Bu sayı geçen yıl 43'tü... Yarışmaya başvuranların çoğunun, yönetmenlerin ilk filmi olması da dikkat çekti. 33 yönetmen, ilk çektikleri film ile yarışmada ödül arayacak.

ÖN JÜRİ ELEYECEK
Antalya Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Göksel Kumsal, "Geçen yıl 43 film ile rekor kırmıştık. Bu yıl sayı 46'ya çıktı. Bu önemli bir gelişme. Başvuruda bulunan 46 filmden 33'ü yönetmenlerin ilk filmi. Yani 4 filmden 3'ü ilk film. Bu Türk sinemasına yeni bir kuşağın geldiğinin habercisi" dedi. Yarışmaya başvuran 46 filmin 7 kişilik ön jüri tarafından 12 ile 16 arasına düşürüleceğini belirten Kumsal, ön jürinin kararını 5 Eylül'de açıklayacağını ifade etti. Kumsal, Antalya'da çekilen ve "Adam" adlı filmin ve Semih Kaptanoğlu'nun büyük ses getiren "Bal" filminin de yarışmaya katıldığını söyledi.

ADAYLARDAN BAZILARI
Mehmet Emin Yıldırım'ın yönettiği "Adam," Ümit Cin Güven'in yönettiği "Antidepresan+18," geçen yılın en çok dikkat çeken yapımlarından "Başka Dilde Aşk" filminin yönetmeni İlksen Başarır'ın ikinci filmi "Atlıkarınca," Semih Kaplanoğlu'nun filmi "Bal," Altın Portakallı Oyuncu Volga Sorgu'nun ilk filmi, bu yıl Onur Ödülü alacak sanatçı Nur Sürer'in oynadığı "Kaledeki Yalnızlık" yarışmaya başvuran filmlerden bazıları.