Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen:

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, anayasa değişikliğini Türkiye'de istikrarın sürmesi, bireysel hak ve özgürlüklerin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi, demokrasinin kesintiye uğramasına neden olan darbe dönemlerinin artık geride kalması için istediklerini söyledi

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, anayasa değişikliğini Türkiye'de istikrarın sürmesi, bireysel hak ve özgürlüklerin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi, demokrasinin kesintiye uğramasına neden olan darbe dönemlerinin artık geride kalması için istediklerini söyledi.
Tüzmen, partisinin Yenişehir İlçe Başkanlığı tarafından Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen iftar yemeğine katıldı. AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt ile Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet Ali Eroğlu'nun da katıldığı etkinlikte konuşan Tüzmen, geçmiş dönemlerde diğer siyasi partilerin anayasa ile ilgili yaptığı çalışmalarda hep bir değişiklik paketi üzerinde durulduğuna dikkat çekti. Tüzmen, "Herkes, 1982 Anayasası'nı öyle ya da böyle bir şekilde değiştirmek istedi.
Hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi görüşten olursa olsun bu Anayasa'nın mutlaka değiştirilmesi gerektiği herkes tarafından savunuluyordu. Biz de dedik ki; 'Madem, siz bu anayasayı değiştirmek istiyorsunuz o zaman değiştirilmesini istediğiniz maddeleri ve önerilerinizi bize sunun biz de üzerinde çalışalım ve beraberce bu işi yapalım' dedik. Tabi biz bunları yaparken, arkadaşlar ellerinden gelen gayreti gösterdiler" dedi.
Yargıda nasıl ve ne şekilde bir değişiklik olacağı, yapılacak olan anayasa değişikliğinin Türkiye'nin önünü nasıl açabileceği konusunda herkesin görüş ve düşüncesini ortaya koyduğunu vurgulayan Tüzmen, parti olarak bu konuda geçmiş dönemlerde gerek iktidarda, gerekse de muhalefette yer alan partilerce yapılan anayasa değişikliğine yönelik çalışmaları masaya yatırıp üzerinde çalıştıklarını ve bir 'Anayasa Değişiklik Paketi' hazırladıklarını anlattı. Tüzmen, "Hazırlamış olduğumuz paketi getirip Meclis'e
sunduk. Herkesin 'evet' demesi gereken bir 'Anayasa Değişiklik Paketi' idi bu. Niye? Çünkü, diğer siyasi partilerin de görüşleri bunun içinde yer alıyor. Bu 26 maddeyle yapacağımız değişikliğin içinde diğer partilerce zamanında gündeme getirilen görüşler var" diye konuştu.
Siyasetin farklı bir kulvar olduğunu vurgulayan Kürşad Tüzmen, bu işin AK Parti'ye yarayacağını düşüncesiyle bazı siyasi partilerin 'Anayasa Değişiklik Paketi'ne karşı çıkarak, 'hayır' deme kararı aldığını savundu. Tüzmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İş Meclis'te başladı. Milletvekili iradesine sahip çıkıldı ve dediler ki; 'Sandığa gidilmeyecek.' Meclis'in içine kurduğumuz sandıkta oylama yapılmasına rağmen, ne yazık ki muhalefet partileri buna katılmadı. Şimdi siz, Meclis'e temsilen bizi vekil tayin ediyorsunuz ve biz de gidiyoruz, sizin adınıza orada yasama görevini yerine getiriyoruz. Ama yasama orada yerine getirilemedi. Ve enteresan olan; daha önce hiçbir şekilde birlikte hareket edemeyen partiler, bu konuda birleştiler. Biz de dedik ki, 'Artık
halk oylamasıyla bu işi kararlaştıracağız.' Buna karar verecek olan milletimizdir ve ne karar verirse doğru karar verir."
Hükümet olarak hazırlamış oldukları 'Anayasa Değişiklik Paketi'ne karşı çıkılması için çok fazla bir gerekçe olmadığını, söz konusu paketin geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaların bir harmanlaması olduğunu savunan Tüzmen, ancak kendilerinin bu pakete 'evet' demeleri için birçok haklı nedenleri olduğunu söyledi.
2002 yılında Türkiye'nin toplam ihracatının 36 milyar dolar olduğunu hatırlatan Tüzmen, aradan geçen 8 yıllık zaman dilimindeyse ihracatın 132 milyar dolar seviyesine taşındığını, bunun en önemli nedeninse Türkiye'de istikrarın sağlanması olduğunu vurguladı.
Geçmişte sadece 1 milyar dolarlık bir yabancı sermayenin giriş yaptığı Türkiye'ye bugünkü yabancı sermayenin 20 milyar dolara ulaştığına işaret eden Tüzmen, artan turist sayısının da yine tek parti iktidarınca sağlanan istikrarın bir sonucu olduğunu kaydetti. Önümüzdeki dönemde de aynı çalışmaların yapılarak, istikrarın sürdürülebilmesi adına bugün anayasa değişikliğine yönelik çalışmalarda bulunduklarını anlatan Tüzmen, Türkiye'nin geçmiş dönemlerde 'koalisyon partileri'nin ülkeye zaman kaybettirdiğini
gördüğünü ve bu nedenle de 'tek parti iktidarı'nın savunulduğunu dile getirdi. Tüzmen, "Anayasa değişikliğini ülkede istikrarın sürmesi, bireysel hak ve özgürlüklerin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi, demokrasinin kesintiye uğramasına neden olan darbe dönemlerinin artık geride kalması için istiyoruz. Memurların sendikal haklarını daha rahat kullanabilmeleri, kadın ve çocuklara haklarının tam olarak teslim edilmesi, Avrupa Birliği ülkeleriyle demokrasi anlamında aynı seviyeye gelebilmek için bu
değişiklikleri istiyoruz" dedi.