Van-Hakkari Tabipler Odası'ndan 'evet' çağrısı

Van - Hakkari Tabipler Odası, referandumda ortaya konan değişikliğin ülke adına, özgürlükler adına, gelecek nesillere daha iyi bir ortam hazırlamak ad

Van - Hakkari Tabipler Odası, referandumda ortaya konan değişikliğin ülke adına, özgürlükler adına, gelecek nesillere daha iyi bir ortam hazırlamak adına desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, referandumda 'evet' demenin siyasi bir partiyi desteklemek anlamına gelmediği kaydedildi. Anayasa değişiklik paketiyle alakalı yapılacak referandum için sayılı günler kaldığı belirtilen açıklamada, "Fakat halkımızın çoğunluğunun konuyla alakalı doyurucu bilgiye sahip olmadığını gözlemlemekteyiz. 27 Mayıs ve 28 Şubat gibi 12 Eylül darbesi de ülkemizde ekonomik ve siyasi özgürlüklere vurulan en büyük darbelerden biridir. Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen halen hesabının sorulamaması, ülkemiz ve halkımız adına büyük bir demokrasi ayıbıdır." denildi.

Referandum oylamasının siyasi amaçlı olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Van-Hakkari Tabip Odası olarak çocuklarımıza biraz daha özgür ve demokratik ortam bırakmak ve daha kardeşçe yaşanan bir ülke için tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı referandumda 'evet' demeye çağırıyoruz."