Sp Karabağlar'dan Muhtarlara İftar Yemeği

Saadet Partisi Karabağlar İlçe Teşkilatı, düzenlediği iftar yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi

Saadet Partisi Karabağlar İlçe Teşkilatı, düzenlediği iftar yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi. SP İlçe Başkanı Mümin Baştürk'ün ev sahipliğini yaptığı iftar, Eserkent'teki Özurfa Cemal Usta Restoran'da gerçekleşti. İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç'ın da hazır bulunduğu programa 45 mahalle muhtarı, resmi erkan temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri, işadamları ile çok sayıda partili katıldı. Davetlilere hitap eden Saadet Partisi İlçe Başkanı Mümin Baştürk, Karabağlar adına doğru ve faydalı icraatları takdir ettiklerini, yanlışların ise karşısında duracaklarını söyledi. Baştürk, "Karabağlar Belediyesi 13 Ekim 2009 tarihli ve 99 numaralı yanlış kararı ile ilçemiz sınırlarının hemen hemen tamamını kapsayacak şekilde içkili yer bölgesi tespitini serbest bırakmıştı. Ancak başta siz değerli muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz olmak üzere birlik içerisinde yanlış karara karşı göstermiş olduğunuz duruşunuzla belediye meclisinin almış olduğu bu kararın iptal etmesini sağladınız. 122/2010 numaralı 'Karabağlar sınırları içerisinde şiddet gören kadınlara psikolojik destek verilmesi' kararını ise destekliyoruz" şeklinde konuştu.
Muhtarlar adına söz alan Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran, Saadet Partisi'ne böyle bir organizasyon ile kendilerine değer verdiği ve sıkıntıların birlikte aşılması konusunda destek olduğu için teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen SP İl Başkanı Şerafettin Kılıç ise, Türkiye'deki mevcut 60 partiden herhangi birisi olmadıklarını belirterek, "Gerçek manada millet ve vatan için siyaset yapıyoruz. Ahlak ve maneviyat vurgusunu bizim gibi yapan bir tane parti yok. Refahı, kalkınmayı, özgürlüğü, eşit ve adil dağılımı esas alıyoruz. Samimiyetle çalışıyoruz" dedi. 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıç, temel demokratik esasları sağlamada yetersiz bulmalarına rağmen değişikliğe 'Evet' oyu vereceklerini ifade etti. Vesayet anlayışı ile hazırlanmış mevcut anayasanın yerine tam sivil bir anayasa gerekliliğinin altını çizen İl Başkanı Kılıç, şöyle devam etti: "82 Anayasasına zamanında 'hayır' demişken şimdi yetersiz de olsa yapılan düzenlemeye 'hayır' dememiz mümkün değildir. Çünkü sivil anlayış içerisinde yapılmıştır. 12 Eylül'de 'evet' oyumuzu kullanacağız. Arkasından 13 Eylül'de ise komple sivil ve tam demokratik bir anayasa için yine iktidarın karşısına dikilen biz olacağız"