Sarıçam Belediyesinden Baklalı'da İftar

Sarıçam Belediyesinin geleneksel hale getirdiği iftar programı devam ediyor. Belediyenin Ramazan ayı boyunca vereceği 14 ayrı iftarın ikincisi Küçük ve Büyük Baklalı mahallelerinde gerçekleştirildi.

Sarıçam Belediyesinden Baklalı'da İftar
AK Parti'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, bir gün önce Mersin'de daha önce de İstanbul Kağıthane'de iftarını halkla birlikte açtığına dikkat çekerek, "Bu yaz sıcağında ve Ramazan ayında sizlerle beraber olmamızdan dolayı mutluyuz. Ancak buralara kadar geliş gayemiz 12 Eylül' de gerçekleşecek Halk Oylaması. Bu halk oylamasına ilişkin sizleri bilgilendirmek için buradayım. AK Parti iktidarıyla birlikte içerde ve dışarıda önemli bir konuma gelen Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmeyen Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması için halk oylaması yapılacak. Burada herhangi bir siyasi parti oylanmayacak. Burada iktidarıyla muhalefetiyle yıllarca bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dillendirip de muhalefetin mecliste desteklememesi nedeniyle sizlerin huzuruna geldik. Bizim görevimiz anayasa değişikliği hakkında sizleri bilgilendirmek. Bunu onaylamak veya reddetmek sizin göreviniz. Bu değişiklikler sizler için. Bu düzenlemelerin başında bugüne kadar anayasada karşılığı olmadığı için yasal düzenleme yapılamayan yaşlılar, şehit ve gazi yakınları, kadınlar ve özürlüler gibi vatandaşlara yeni hakların getirilmesinin önünü açacak değişikliklerdir" şeklinde konuştu.
Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise tüm Baklalı halkının Ramazan'ını tebrik ederek iftar programlarının önemini anlattı. Bu iftar programlarından amacın halkla birlikte olmak onların sevincine ve mutluluğuna ortak olmak olduğuna dikkat çekerek, "Bu Ramazan ayında da geçmişte olduğu gibi iftar yemeği vesilesi ile sizlerle beraber olmayı arzu ettik. Bugün Genel Başkan Yardımcımız ve milletvekillerimiz de aramızdalar. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude de kendi doğup büyüdüğü Baklalı mahallesinde iftar yemeğinde beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Halkın bir arada yaşadığı iftar programlarına karşı hep özlem duyduğunu belirten Kebude, "Bu özlemlerimizin bu Baklalıda gerçeğe dönüşmesi bizi daha da mutlu ediyor. Burası belediyelik olmasından sonra önemli hizmetler aldı. Bundan sonra da Sarıçam İlçe Belediyesi hizmetlerini sürdürecek. Baklalı'nın ulaşım sorununu bu yıl çözeceğimize inanıyorum." diye konuştu.
Baklalı Stadyumunda düzenlenen iftar yemeğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Milletvekilleri Ali Küçükaydın, Vahit Kirişci, Fatoş Gürkan, İl Başkanı Mustafa Kebude, Sarıçam İlçe Başkanı Ali Çaldır, İl Genel Meclis Üyeleri Halil Burgu, Bayram Sert, Sarıçam Belediye Meclis Üyeleri Ali Acembekiroğlu, Cabbar Konuk, Asım Gül, Gökhan Özkök, İsmet Vursavaş Şahin, Cenap Erol ile mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.