Keçiören'de Filistin Gecesi

Keçiören Belediyesi'nin 28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği 2. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin dün akşamki konukları dünyanın mağdur ülkesi Filistinliler oldu.

Keçiören'de Filistin Gecesi
Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği, farklı bir Ramazan yaşamak isteyenlerin ortak noktası olan etkinlikte, alandaki Filistin Evi'nin açılışının yapılarak gezilmesiyle başlayan geceye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Filistin Büyükelçisi Nabil Maarof ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı. Gecede ilahi ve ezgileriyle tanınan Ömer Karaoğlu da bir konser verdi. Programın son bölümüne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in
eşi Nevin Gökçek de katıldı. Duygusal anların yaşandığı gecede katılımcılara Türkiye-Filistin kardeşliği simgeleyen atkılar dağıtıldı.
Filistin Gecesi'nin açış konuşmasına yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan'ın şuuruna, bereketine ve anlamına uygun olarak yaşatılmasını sağlamak amacıyla dünyanın çeşitli bölgelerinden misafirleri ağırlamaya devam ettiklerini belirterek, "Keçiörenliler dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen misafirlerine hem iyi bir misafirperverlik gösteriyorlar, hem de birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını gösteriyorlar" dedi.
Filistin denince Türkiye'de akla 'One Minute' ve 'Mavi Marmara' olayının geldiğine işaret eden Başkan Ak, "Filistin bizim kardeşlerimizin yaşadığı yer. Filistin bizim canımız ciğerimiz. Bu kardeşliğin en güzel örneğini Keçiören'de yaşıyoruz. Etkinliklerimize katılan 28 ayrı ülkedeki kardeşlerimiz farklı coğrafyalarda yaşıyor, farklı dilleri konuşuyor olabilirler ama hepsi de aynı Allah'a, aynı peygambere inanıyorlar ve hepsi de aynı dinin mensupları. Yani onlar bizim kardeşlerimiz" şeklinde konuştu.
Filistin Büyükelçisi Nabil Maarof da konuşmasında Türkiye'de kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini vurgulayarak, "Biz bir halkın, bir vatanın ve bir milletin evlatlarıyız. Filistin Devleti'nin temsilcisi olarak bizi desteklerinden dolayı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetine, Sayın Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Keçiören Belediyesi'nin düzenlediği her organizasyona kendilerini davet ettiklerini de kaydeden Büyükelçi Maarof, daha önce iki kez Keçiören'de düzenledikleri Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri'nin üçüncüsünü de Keçiören'de düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi gecede sosyal belediyecilik alanındaki hizmetlerinden dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı tebrik ederek başladığı konuşmasında Filistin'de yaşananlara değinerek, "Filistin dediğimiz zaman heyecanımızdan duygusallığımızdan tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü Filistin mağdur ve mazlum insanların ülkesi. Filistin'i, Gazze'yi görenler insanlığından utanıyor" dedi.
Filistin konusunda devlet ve hükümet olarak gerekenlerin yapıldığını anlatan Tanrıverdi, Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki özel hassasiyetine değinerek, "İsrail'e haksızlığını sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenalarda dile getiren dünyadaki tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.