Ermenilerin Karabağ'a Dönüş Planı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd

Ermenilerin Karabağ'a Dönüş Planı
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez Ermenilerin uzun zaman önce hazırlamış oldukları Karabağ'a Dönüş (Return to Artsakh) isimli planı sonuçlandırmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Planın amacının tarihi Türk yurdu Karabağ'daki Ermeni nüfusunu 300 bine çıkarmak olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Bir taraftan ermeni nüfusunu artırırken diğer taraftan da hem demografik hem de kültürel açıdan bölgede Türkleri hızla yok etmeye çalışıyorlar" dedi.
"20 binden fazla Azeri öldürülmüş, 50 binden fazlası etkisiz hale getirilmiş ve 4 binden fazla insan da tutsak edilmiştir" diyen Yrd. Doç. Eğilmez, "Bunların yanında Türklerden kalan eski anıtların, camilerin ve mezarlıkların çoğu yok edilmiştir. Ayrıca bölge Asala ve PKK terör örgütlerinin ve uyuşturucu ticaretinin en güvenli ve önemli üssü haline gelmiştir. Bunun yanında uluslar arası düzeyde aranan suçluların serbestçe dolaştıkları bir yer haline gelmiştir" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Eğilmez daha sonra şunları kaydetti; "Bölgenin demografik yapısı üzerinde uygulanmak istenen planın daha büyüğünün 19'ncu yüzyılın son yarısı ve 20'nci yüzyılın başında gerçekleştirilmiş ve bugün ki Ermenistan sınırları içerisinde yaşayan yüz binlerce Türk bölgeden ya zorla göç ettirilmiş yada öldürülmüştür. Rusya'nın nüfus istatistiklerine göre 1886 â€" 1915 yılları arasına Erivan'da Türk nüfusu bölge nüfusunun yüzde 40.4 ünü oluşturmaktaydı. Aynı bölgenin 1908 yılı istatistiklerine göre bu oran yüzde 42.4 idi. 1909 yılı nüfus istatistiklerine göre bölgedeki Türk sayısı 357 bin idi. Ama gelin görün ki, bütün bu bilgiler belgeleriyle ortadayken, utanmadan bizden yine tapuları bizde olan binaları isteme cüretinde bulunuyorlar. Paralarını aldıkları meskenler üzerinden yeniden para kazanmak için leş yiyici avukatlar tutup davalar açıyorlar. Görünen o ki bir süre de bu iddialarla uğraşacağız. Ama biz de bıkmadan, usanmadan tüm dünyaya haklılığımızı haykırmaya devam edeceğiz. Ta ki dünya hakkımız teslim edene kadar."