Dışişleri Bakanlığı:

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin dost ve kardeş Pakistan'a zor günlerinde gerek ikili düzeyde, gerek ilgili tüm uluslararası teşkilatlarda destek olmaya devam edeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan'da son iki haftadır devam eden şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinin, ülkede büyük çaplı insani trajediye yol açtığı ifade edildi. Açıklamada, bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 19 Ağustos 2010 tarihinde özel bir toplantı gerçekleştireceği belirtildi. Toplantıda Türkiye'yi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığında bir heyetin temsil edeceği belirtilen açıklamada, toplantıda Pakistan'la dayanışma
sergilenmesi ve bu ülkeye yardımların teşvikinin öngörüldüğü bildirildi.
Öte yandan, İslam Konferansı Örgütü'nün de, aynı maksatla Daimi Temsilciler düzeyinde 18 Ağustos 2010 günü toplanacağı ve Türkiye'nin bu toplantıda da Pakistan'a uluslararası desteğin artırılması yönünde aktif katkı sağlamak suretiyle hareket edeceği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye, dost ve kardeş Pakistan'a bu zor günlerinde gerek ikili düzeyde gerek ilgili tüm uluslararası teşkilatlarda destek olmaya devam edecektir" denildi.