Bakan Günay'dan 'Protesto' Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenlerinde yapılan protestoyla ilgili, "Bir siyasi parti, orayı gösteri merkezi yapmaya çalışmış" dedi.

Bakan Günay'dan 'Protesto' Açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevşehir'de katıldığı Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerinde bir grup tarafından maruz kaldığı protesto ile ilgili açıklamalarda bulundu. Günay, sokakta gezdiğinde sevgi seliyle karşılaştığını belirterek, bir siyasi partinin orayı gösteri merkezine çevirmeye çalıştığını kaydetti. Günay, "Ben hizmetimden eminim. Bindirilmiş kıtalardan ayrıldıktan sonra dergaha gittik, sokakta yürüdük, esnafla konuştuk sevgi seli. Ama bir siyasi parti orayı gösteri merkezi yapmaya
çalışmış. Ne kadar büyük bir talihsizlik. '72 millet bir' diyor Hacı Bektaş-i Veli ve ayağa kalkınca hizmet için kalkıyor. Oturunca edepli oturur, konuşunca hikmetle konuşur. Bunu söyleyen bir azizin anma toplantısında bir siyasi parti elinde bir takım bayraklar sloganlar atarak istismar vesilesi yapıyor. Bu azizin ruhu incinmiştir. Ama bizi katiyen incitmez, onlar ne yaparsa yapsınlar" ifadelerini kullandı.
Bakan Günay, Trabzon Sümela Manastırı'nda yapılan ayinle ilgili, "Yılda bir kez sembolik olarak ayin yapılıyor artık" dedi. Ruhban Okulu'nun açılması ile ilgili soruya ise Bakan Günay, "O benim yetkimde değil. Biz inançlara saygılı bir anlayışı içselleştirmiş bir siyasi partiyiz. İnançlarımızdan eminiz, onun için başka bir dilin başka bir dille Allah'a dua etmesinden katiyen rahatsız olmuyoruz. Hatta mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Müftünün patriği davet ettiğini belirten Bakan Günay, "Patrik efendi, müftüye Kur'an hediye etti. O da ona tespih hediye etti. İşte bu, medeniyetler arası diyalog, hoşgörü bu dünya burada doğru gidiyor. Geçmişte dinlerin, dillerin, etnik kökenlerin, mezheplerin birbirlerine düşmanlıkları, lanet olası soğuk savaşının kalıntılarıydı. Aynı günde Amerika Bakanı cami yapılmasından söz ediyor. Rastlantının güzelliğine bakar mısınız. Onu biz aynı güne denk getirtmedik" dedi.