Yurtta yol durumu

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları G

Kara yollarının çeşitli kesimlerinde sürdürülen yapım, bakım ve onarım çalışmalarından dolayı ulaşıma kontrollü olarak izin veriliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Gümüşova-Gerede Otoyolu'nun Abant Kavşağı-Bolu Tüneli arasındaki kesiminde köprü kirişi ve tahliye betonu inşası çalışmaları nedeniyle 22 Ağustos 2010 tarihine kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü olarak verilecek.

Mekece-Bozüyük yolunun 3'üncü kilometresindeki alt geçidin dolgularında meydana gelen oturmaların giderilmesi için yapılacak çalışmalar nedeniyle 29 Ağustos 2010 tarihine kadar sağ ve sol taşıma yolları trafiğe kapatılarak, ulaşım kavşak yan yolları üzerinden sağlanacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-117'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri 14.00–16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Seyrantepe-Cendere yolu-TEM Otoyolu bağlantı ve kavşak uygulama projesi kapsamında Seyrantepe İstasyonu 14.km.de bugün ve yarın yaya tünelleri asfalt yenilemesi yapılacak. Bu çalışmalara her gün saat 24.00'de başlanacak ve 06.00 da bitirilecek. Çalışmalar esnasında Edirne-Ankara yönü trafiğe kapalı olacağından ulaşım Ankara-Edirne istikametinden iki yönlü olarak sağlanacak.

Osmancık-Gümüşhacıköy yolunun 4-5'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım 60 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak verilecek.

Şırnak-Hakkâri yolunun 62'inci kilometresindeki Çetintepe Barajı Servis Yolu inşaatı nedeniyle her gün 08.00–18.00 saatleri arasında yol belirli aralıklarla trafiğe kapalı olacak.

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunun 17-22'inci kilometreleri arasında Devlet Su İşleri tarafından yapılan Kirazlıköprü Barajı inşaatı nedeniyle 08.00–18.00 saatleri arasında ulaşım aralıklı olarak sağlanacak.

Anadolu Otoyolunun Yeniçağa-Çaydurt Kavşakları arasında sürdürülen termoplastik yol çizgi çalışmaları nedeniyle 31 Ağustos 2010 tarihine kadar Ankara-İstanbul ve İstanbul-Ankara istikametlerinde ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak verilecek. Niksar-Reşadiye yolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00–12.00 ile 13.00–18.00 saatleri arasında ulaşım aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanacak.

Karabük-Eskipazar-Gerede yolunun 16-17'inci kilometreleri arasındaki Cildikısık Tüneli'nin yapım çalışması esnasında patlatma yapıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

TEM Otoyolu'nun Ispartakule Kavşağı-Avcılar Kavşağı arasında kalan kesiminde ve Avcılar kavşak kolları kesimlerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 18 Ağustos 2010 tarihine kadar her gün 22.00–06.30 saatleri arasında şeritler tamamen kapatılarak ulaşım karşı yönden gidiş-geliş olarak sağlanacak.

Açıklamada, kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.