Vali Daşöz'den Muhtarlara Talimat

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu öncesi köy ve mahalle muhtarlarından nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşları cüzdanlarının değişmesi konusunda uyarmalarını istedi

Vali Daşöz'den Muhtarlara Talimat
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu öncesi köy ve mahalle muhtarlarından nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşları cüzdanlarının değişmesi konusunda uyarmalarını istedi.
"Aslında referandum olmasa bile TC kimlik numarası adeta hepimizin bir şifresi gibi oldu. Banka ve resmi dairelerde bu numara ile işlemler görülüyor ve söz konusu numaranın kullanımı daha da yaygınlaşacak. Ülkemizde bu konu oturdu ve giderek yaygınlaşıyor" diyen Vali Daşöz, muhtarlara seslenerek, "Hala nüfus cüzdanını değiştirmeyen insanların var. Hasat zamanı, bağ bahçe zamanı sizin de zorluklarınız olabilir ama biliyorsunuz teravih namazlarına yoğun bir ilgi oluyor. İmam arkadaşlarla görüşüp, teravihin öncesinde veya sonrasında bu konunun duyurulmasında yarar var. Maksadımız herkesin kimlik belgelerini değiştirmeleri ve referandumda herhangi bir zorluk yaşamamalarıdır" şeklinde konuştu.
Amasya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Muhsin Demir, Eğitim Araçları Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlara nüfus işlemleri hakkında bilgiler verdi.