Saadet Partisi Evet Turlarını Sürdürüyor

Saadet Partisi (SP) Bingöl'ün Genç İlçe Başkanı Yusuf Afşin, referandumun hükümet için bir güven oylaması ve muhalefet partileri için de kendilerini denediği bir anket çalışması olmadığını söyledi.

Saadet Partisi Evet Turlarını Sürdürüyor
SP Genç İlçe Teşkilatı olarak 'Evet' turlarını sürdürdüklerini belirten Yusuf Afşin, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumuna Genç ilçe halkının büyük oranda 'Evet' oyu kullanacağını dile getirdi. Anayasa değişikliğinin yetersiz olmasına karşın eskisine göre bir takım iyileştirmeler getirildiğini belirten Afşin, 12 Eylül'de sandıklardan yüksek oranda 'Evet' oyu çıkması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Afşin, 13 Eylül 2010 pazartesi gününden itibaren yeni bir anayasanın gerekliliğini daha bir gür sesle dile getireceklerini belirterek "Referandum hükümet için bir güven oylaması olmadığı gibi, muhalefetin de kendini denediği bir anket çalışması değildir. Referandumda 'Evet' oyunun sahibi tek başına AK Parti olamayacağı gibi, 'Hayır' oyunun da AK Parti'nin olumsuz icraatlarına indirgenemeyeceğini belirtmek isteriz. AK Partinin icraatlarının gündeme geleceği yer referandum değil, genel seçimlerdir. Bu farkı ilçemiz insanına anlatacağız. Ülke olarak halkoylaması konusunda geniş ve yaygın bir kültüre sahip değiliz. Bu nedenle halkoylamalarını diğer seçimler ile karıştırma eğilimi doğmaktadır" dedi.
SP olarak referandum mekanizmasına büyük önem verdiklerini belirten Yusuf Afşin, siyasi açmazların ancak halka gidilerek çözüleceğine inandıklarını söyledi. Afşin, "Çünkü bize göre sorunun sahibi de çözüm sahibi de milletin kendisidir. Her tartışmadan kutuplaşma ve gerginlik çıkartmayı siyaset sayan anlayışı kabul etmiyoruz. 12 Eylül'de hukuki bir metin oylanacaktır. Bunun ilerisine geçip bu oylamayı iktidarın sorgulanacağı bir platforma çevirmek referandum mantığını anlayamamaktır" şeklinde konuştu.