Ordu TRT Türkiye'de tanıtılacak

Ordu'nun Arap ve körfez ülkelerine daha iyi tanıtılması için Arap ülkelerine yönelik yayın yapan TRT Arapça kanalı devreye girecek. Bu amaçla TRT Arap

Ordu'nun Arap ve körfez ülkelerine daha iyi tanıtılması için Arap ülkelerine yönelik yayın yapan TRT Arapça kanalı devreye girecek. Bu amaçla TRT Arapça kanalında program hazırlığı yapan yapımcı Ersin Ayvacı, Ordu'nun turizm potansiyeli ve tanıtım filmi çekilecek yerler konusunda Vali Orhan Düzgün'le söyleşide bulundu. Yapım ekibi daha sonra Boztepe, Sayacabaşı ve Orman Fidanlığı'nda incelemeler yaptı.

TRT Arapça kanalında yayınlanacak program için görüşlerini dile getiren Vali Orhan Düzgün, "Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Ordu'nun tanıtım eksikliğini gidermek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Özellikle Arap ülkelerine yönelik yayın yapan TRT Arapça Kanalı'nın ilimizde çekim yapmasını Ordu'nun tanıtımı açısından önemli görüyoruz. Çünkü, son yıllarda Arap ülkelerinden çok sayıda turist Karadeniz bölgesine gelmekte. Bu turistler genelde Trabzon ve Rize illerine gitmekte ve buralarda kalmaktalar. Ordu'nun doğal güzelliklerini, tabiat güzelliklerini yeterince tanıtabilirsek, onlara sunabilirsek, Ordu'ya da körfez ülkelerinden turistlerin geleceğine inanıyorum." dedi.