Önemli olan boy değil soy

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te yeni bir 'boy polemiği' başlattı: Çok merak ettin söyleyeyim, 1.85. Buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil soy, soy



Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te yeni bir 'boy polemiği' başlattı: Çok merak ettin söyleyeyim, 1.85. Buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil soy, soy

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Tutturmuşlar, 'başbakanın boyu ne kadar' çok merak ettin söyleyeyim. 1.85. Tepe tepe kullan. Benim boyuma yetişemessen halin ne olacak? Buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil soy, soy' dedi.

'YES'İ BİLMEYEN 'HAYIR' İSTİYOR 
Erdoğan, referandum mitingleri kapsamında dün Gaziantep'teydi. Demokrasi Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, ''Bizim yolumuzu şehitlerimiz  aydınlatıyor, rotamızı şehitlerimiz çiziyor' dedi. Konuşmasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan boy polemiğine de değinen Erdoğan özetle şunları söyledi:
- Utanmadan diyorlar ki 'TOKİ sürekli faiz bindiriyor ve bu faizle sizi sömürüyor.' Bana faiz bindirildiğini ispat edin, TOKİ'deki arkadaşımı görevden alayım. Enflasyon farkı dışında bir kuruş alma hakkı yoktur. Sadece orta gelir grubunun üstünde yapılan konutlarda belli bir kar uygulaması vardır. Bugüne kadar ben TOKİ'de oturanlardan duadan başka bir şey duymadım.  
- Meclis'te 'Hayır' diyemeyenler, telefon tuşundaki 'Hayır'a basamayıp 'Yes' diyenler var ya. Korktular, belki oy kabininde de böyle olur... Şimdi vatandaşıma diyorlar ki; 'Sandığa gidin hayır deyin.' Benim Gaziantepli kardeşlerim enayi mi? Sana 12 Eylül'de nasıl 'Evet' denileceğini sandıkta gösterecek. Bu , AK Parti projesi değil. Bu, milletin projesi.
- Tutturmuşlar, 'Başbakan'ın boyu ne kadar' Yahu bu Başbakan'a sorulacak şey mi? Çok merak ettin söyleyeyim,1.85. Tepe tepe kullan. Benim boyuma yetişemessen halin ne olacak? Ben buradan muhaliflere sesleniyorum, önemli olan boy değil soy, soy.

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ
- On yıllar boyunca Türkiye sanal korkular, gereksiz endişelere maruz bırakıldı. İçeride sanal tehditler, dışarıda düşmanlar üretildi. Türkiye içine kapandı, içine kapatıldı. Ne dediler... Türkiye'nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili dediler... Biz geldik, bu anlayışı yıktık, bu anlayışı ortadan kaldırdık.
- Büyük hedefler belirleyip gece gündüz çalışıyoruz. Tarih boyunca, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir. Küçük düşünenler, büyük adımlar atamaz, tarih boyunca atmamıştır, bundan sonra da atamazlar, atamayacaklardır.

Muhalefet ilk kez galip!

Başbakan Erdoğan ilk kez bir muhalefet lideri tarafından referandum meydanında geçildi.  Başbakan Erdoğan, 'Evet' kampanyası çerçevesinde bugüne kadar 20 ilde miting yaparken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aynı sürede 49 ilde miting düzenledi. Erdoğan, 24 Temmuz'da Bingöl'den başladığı maratonda, emmuz ayı sonuna kadar 7 ilde miting yaptı. 12 Eylül'e kadar toplam 36 ilde miting düzenleyecek olan Erdoğan, dün de Gaziantep'teydi. Erdoğan'ın miting performansı son seçimlere göre düştü. 2007 genel ve 2009 yerel seçimlerinde 60 ilde miting yapan Erdoğan, referandum mitinglerinde ise bugüne kadar 20 ili ziyaret etti.

47 İLDE MİTİNG YAPTI
CHP Genel Başkanı olduktan sonra ilk ziyaretini Zonguldak'a yapan ve 'Hayır' mitinglerini başlatan Kılıçdaroğlu ise 12 Eylül'e kadar 81 ilin tamamına gidecek. Bir günde üç şehirde birden miting yapan Kılıçdaroğlu bugüne kadar 49 ilde miting yaptı. Kılıçdaroğlu dün Kastamonu ve Sinop'taydı. Bugün ise Hacıkbektaş şenliklerine katılacak ve Aksaray'ı ziyaret edecek. İstanbul'daki ilk mitingini ise 22 Ağustos'ta Çağlayan'da yapacak.

Güney YILMAZ/ GAZİANTEP