Öcalan: Eylemsizlik süreci iyi değerlendirilsin!

İmralı'da hapis yatan Abdullah Öcalan, PKK'nın aldığı 'eylemsizlik' kararını onayladığını belirterek referandum sonrasına kadar hükümet ve ordunun tavrının belli olacağını ve bu süreci izleyip değerlendireceğini söyledi. Öcalan tüm demokrasi çevrelerini de sürece katkı sunmaya çağırdı.

İmralı'da hapis yatan Abdullah Öcalan, PKK'nın aldığı 'eylemsizlik' kararını onayladığını belirterek referandum sonrasına kadar hükümet ve ordunun tavrının belli olacağını ve bu süreci izleyip değerlendireceğini söyledi. Öcalan tüm demokrasi çevrelerini de sürece katkı sunmaya çağırdı.


Öcalan’ın geçtiğimiz Cuma günü avukatlarıyla yaptığı görüşmenin detayları, PKK’ya yakın internet sitelerinde yayınlandı.

Öcalan, PKK’nın Batman’da bir rafineriyi ateşe verdikten sonra Meymuniye Köyü yoluna döşediği bombayla öldürdüğü 4 kişiye de değinerek, olayı PKK’nın yapmadığını iddia etti. “Bu Batman meselesi nedir? Karanlık bir olaya benziyor. Çok yönlü araştırmak gerekir. PKK'nın üzerine yıkmaya çalışıyorlar. Komplo olabilir. Ben bunun için öz savunma diyorum. Bu vesileyle Salih Özdemir ve diğer hayatını kaybedenleri de saygıyla anıyorum.” dedi. Salih Özdemir’in öldürülmesi, Kürt meselesinde 30 yıldır aktif olarak çözüm arayan ve PKK’nın silahlı eylemlerine karşı çıkan bir isim olması nedeniyle bölge halkı tarafından çok eleştirilmişti.

Öcalan, konuyla ilgili bir taraftan PKK’yı savunurken, diğer taraftan da ölenleri suçladı. Öcalan “Kendinizi koruyun diyorum ama bundan bile acizler. Çevrelerinde binlerce kişi var, kendilerini örgütleyemiyorlar mı, koruyamıyorlar mı? Ben bunları duydukça çok öfkeleniyorum, kızıyorum. Bu olayda özellikle o arkadaşların evden çıkış gerekçesi ortaya çıkarılmalıdır. Daha önce de söylemiştim; tanınan şahsiyetler geceleri zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalı, tek başına dolaşmamalı.” dedi.

PKK’NİN KARARINI ONAYLIYORUM
PKK'nın ‘eylemsizlik’ kararına destek veren Öcalan, “Bana kalsa 35 gün de yeter, referanduma kadar sürmesi kafiydi, yani 13-14 Eylül'e kadar yeterdi. Bu süreçte karakol saldırılarından uzak durulacak. Ayrıca kesinlikle mayınlı saldırı da yapmayacaklar" derken, operasyonların devam etmesi durumunda, PKK'lıların 'kendilerini savunacaklarını' söyledi.. Öcalan, bu süreçte ‘Ergenekonvari’ savaş lobilerinin devreye girebileceğini de iddia etti.

OYALAMA SİYASETİNİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Eylemsizlik sürecinin AKP'nin samimiyetini açığa çıkaracağını söyleyen Öcalan, “Bundan sonra oyalama kabul etmeyeceğiz. Ben daha önce çekiliyorum derken de bu oyalamalar yüzünden devletin, hükümetin ciddi bir yaklaşımı olmadığı sonucuna vararak öyle bir karar almıştım. Bundan sonra da oyalamaya çalışırlarsa, ben artık bir şey yapamam” dedi.

REFERANDUMDA SON GÜNE KADAR DÜŞÜNÜN

Öcalan, BDP’nin referandumla ilgili aldığı boykot kararını desteklemediğini söyleyerek “Bu anayasa paketinde Kürtleri doğrudan ilgilendiren bir husus yoktur. Halkımız da konuyu her türlü tartışmada serbesttir. Bu düzenlemeler AKP'nin kendi hegemonyasını kurabilme ihtimalinin önünü açıyor. Bunu görüp bu tuzağa da düşmemek gerekiyor. Halkımız da son güne kadar tartışsın, gözlem yapsın. Buna göre kendi kararlarını versin, eğilimlerini olgunlaştırsın” dedi. (Radikal)