Öcalan'dan PKK'ya: Karakollardan uzak durun

İmralı Cezaevi'nde bulunan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, 12 Eylül'de yapılacak referanduma kadar örgüt üyelerinin karakollardan uzak durması uyarısında bulundu.

Öcalan'dan PKK'ya: Karakollardan uzak durun
PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla İmralı'da yaptığı haftalık görüşmenin notları terör örgütüne yakınlığıyla bilinen internet sitesinde (Fıratnews) yayınlandı.

PKK'nın aldığı eylemsizlik kararını onayladığını, referandum sonrasına kadar hükümet ve ordunun tavrının belli olacağını ve süreci izleyip değerlendireceğini kaydeden teröristbaşı Öcalan şunları söyledi: "PKK'nın aldığı bu kararı onaylıyorum. Zaten daha önce benim de bu yönlü çağrılarım olmuştu. Bana kalsa 35 gün de yeter, referanduma kadar sürmesi kafiydi. Yani 13-14 Eylül'e kadar yeterdi. Ama çok da önemli değil. Önemli olan bu sürecin iyi değerlendirilmesidir. Bu süreçte karakol saldırılarından uzak duracaktır. Ayrıca kendilerini korumak durumunda kalmadıkları müddetçe kesinlikle mayınlı saldırı da yapmayacaklar."

"BARIŞ DA SAVAŞ DA OLABİLİR"

Barışın sağlanmaması durumunda Ergenekonvari savaş lobilerinin tekrar devreye girebileceği iddia eden Öcalan, "Çok tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Süreç, hem büyük bir barışın vesilesi olabilir, demokratik çözüm doğurabilir, hem de tam tersi, istemediğimiz, çok büyük ölçüde bir savaş da gelişebilir" dedi.

BDP'nin 12 Eylül'deki refererandumu boykot kararını da değerlendiren terör örgütü elebaşı, "Halkımız referandum konusunu her türlü tartışmada serbesttir. Tuzağa da düşmemek gerekiyor. Halkımız da son güne kadar tartışsın, gözlem yapsın. Buna göre kendi kararlarını versin, eğilimlerini olgunlaştırsın" ifadelerini kullandı.