Manisa'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB Manisa İş Geliştirme Merkezi arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılım sınavı bugün yapıldı.

Manisa'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak üzere başvuran 220 kişinin katıldığı sınav Manisa TSO hizmet binasında düzenlendi. Sınavda başarılı olacak adayların daha sonra sözlü mülakata katılacağı belirtildi. Motivasyon ölçme anlamına gelen bu sınavların ardından, KOSGEB'in oluşturduğu bir kurulun yapacağı değerlendirme sonucunda ilk 30 kişinin eğitim kursuna katılmaya hak kazanacağı belirtildi. Sınav sonuçlarının yarın www.mtso.org adlı internet sitesinden duyurulacağı açıklandı.
Yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos - 1 Ekim tarihleri arasında Manisa TSO hizmet binasında gerçekleştirilecek olan eğitim, teorik eğitimlerin ve teorik bilgilendirmenin yanı sıra örnek iş planı incelemesi, örnek olay, ve interaktif yapıda sunumlar içeriyor. Atölye çalışmalarında katılımcıların gerçekleştirdiği inceleme/araştırma çalışmaları eğitmenin de sunacağı diğer örnekler ile birlikte değerlendirilecek. Her bir katılımcı ile bire-bir görüşülerek yapmış oldukları çalışmalar değerlendirilecek ve katılımcılara gerekli yönlendirmeler yapılacak. Eğitim kursu toplam 60 saat sürecek. Kurs sonunda katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek.
KURSİYERLERE, BİR BÖLÜMÜ HİBE 97 BİN TL KREDİ FIRSATI
Belge sahibi kişiler yeni bir işletme kurduğu takdirde 27 bin lirası hibe 97 bin liralık destekten yararlanmaya hak kazanacaklar. Ancak burada katılımcıların destekten yararlanabilmesi için iş açacak sermayeye sahip olması şartı aranacak. Bu konuda, girişimcilerin önce kendi imkanları ile işletmelerini kurdukları, KOSGEB'in daha sonra faturalar üzerinden yüzde 80'e varan oranlarda destek sağladığına işaret edildi. Yine gelecek olan talepler doğrultusunda ikinci dönem bir kursun daha açılması planlanıyor.