Kaynarca'ya hayran kaldılar

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, kısa sür

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi, kısa süreliğine geldikleri Elbistan'a ve Kaynarca'ya hayran kaldılar.

Ceyhan Nehri'nin doğduğu yer olan Kaynarca mevkiinde incelemelerde bulunan ikili, burada gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını dile getirdi. Elbistan'ın göz bebeği Kaynarca'nın bölgenin tanıtımı için kullanılabilecek çok önemli bir materyal olduğunu ifade eden GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, bu önemli su kaynağının Elbistan'ın olduğu gibi bölgenin de tanıtımına büyük katkı sağlayabileceğini vurguladı.

Gaziantep'e Kahramanmaraş'tan su taşıdıklarını anlatan Uslusoy, "Elbistan'ın rakımı yüksek olsaydı Kaynarca'dan su almak isterdik. Bu kadar güzel bir kaynak herkese nasip olmaz. Avrupa'da ve Türkiye'de bir çok şehir çok az da olsa şehir merkezlerinden geçen akarsuları değerlendirmeyi planlıyorlar. Hatta sun-i gölet ve yüzme alanları yaparak şehirleri güzelleştirmeyi düşünüyorlar. Elbistan'ın elinde büyük bir kaynak var. En iyi şekilde değerlendirmesi gerekir." diye konuştu.

İleriki günlerde kalabalık bir heyet ile Elbistan'a yeniden gelmek istediklerini aktaran Uslusoy, "Belediye yetkilileri özellikle Şeker Fabrikası ile Kaynarca arasındaki boş alanı çok iyi değerlendirmeliler. Başka bir yerde olsa bu boş araziler oteller ya da restoranlarla dolardı. Elbistan Belediyesi de elinden geldiğince güzel işlemiş buraları, ama bence bu bölge daha büyük projelerle daha güzel hale getirilip cazibe merkezi yapılabilir." yorumunu yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi de Ceyhan Nehri'nin Elbistan'da doğduğu gerçeğini çoğu insanın bilmediğini belirtti ve tanıtıma vurgu yaptı. Bol bol resim çektiren misafirler, tekrar gelmek üzere Elbistan'dan ayrıldı.