Isparta Grafiğini Yükseltti

Nisan 2010'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 19-20 ve 26-27 Haziran 2010'da yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-YGS ve Y-LYS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlandı

Nisan 2010'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile 19-20 ve 26-27 Haziran 2010'da yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının katılması ile hesaplanan Y-YGS ve Y-LYS puanlarına göre adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri sonuçlandı.
Puan türlerine göre yapılan değerlendirmede Isparta, yerleştirme sonuçlarına göre iller sıralamasında 11. sırada yer alarak, geçen yıla göre 7 basamak birden yükseldi.
Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, geçen yıl 18. sırada olan Isparta'nın yerleştirme sonuçlarına göre 11. sıraya yükselmesinin başarı olarak nitelendirilmesi gerektiğini bildirdi. Lisansa yerleşme sonuçlarına göre de geçen yıl 16. sırada olan Isparta'nın 17. sırada olduğunu kaydeden Yılmaz, "Daha önce de dediğim gibi yerleştirmede iyiyiz. Önemli olan öğrencilerimizin istedikleri bölümlere yerleşmiş olması. İnşallah bunu gerçekleştirirler. Yerleştirmede 7 basamak yükselmek başarı olarak görülmeli. Ama daha iyi olacağız. Öğrencilerin gayreti, velilerin desteğiyle ilk 10'da yer alacağız. Buna benim inancım tam" diye konuştu.
4 BİN 670 ADAY YERLEŞEMEDİ
İllere göre başvuran ve yerleşen aday istatistiğini yayınlayan ÖSYM verilerine göre Isparta'dan 9 bin 856 aday üniversite sınavı için başvurdu. 5 bin 186 adayın bir yükseköğretim programına yerleştiği Isparta'da programa yerleşemeyen aday sayısı 4 bin 670. Isparta'da 2010 LYS'ye göre 2 bin 180 aday, üniversitelerin 4 yıllık programlarına yerleşmeye hak kazandı. Bin 784 adayın ön lisans eğitim almaya hak kazandığı ilde bin 24 aday sınavsız, 760 aday ise YGS ile ön lisans programlarına yerleşmeyi başardı. Isparta'da adaların bin 222'si ise Açık Öğretim Fakültesi'nin bölümlerini tercih etti.