Hakkari'de 'Başarılar Unutulmaz' Projesi

Hakkari Valisi Muammer Türker, hep olumsuzluklarla anılan Hakkari'nin imajını değiştirmek için bir takım güzellikleri ülkenin başka taraflarına duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Hakkari'de 'Başarılar Unutulmaz' Projesi
Hakkari Valiliği tarafında başlatılan "Başarılar unutulmaz" projesi kapsamında başarılı olan ve maddi durumu iyi olmayan 50 ilköğretim okulu öğrencisine 50 adet bisiklet dağıtıldı. Valilik binası önünde düzenlenen dağıtım töreninde bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, bu projenin adını başarılar unutulmaz olarak konduğunu söyledi. Türker, "Gerçekten başarılıysanız kaybetme riskiniz yok demektir. Biz Hakkari'de hep olumsuzluklarla anılan bu şehrin imajını bir parça olsun düzeltebilmek adına bir takım güzellikleri ülkenin başka taraflarına duyurmak istedik. Bu çerçevede başarılı olan öğrencilerimizden en azından ulaşabildiğimiz 50 tanesine 50 bisikleti hediye ediyoruz. Bu kardeşlerimiz inşallah bir taraftan başarılarının karşılığını almış olacaklar diğer taraftan diğer arkadaşlarına örnek teşkil etmiş olacaklar. Bu projede bize İstanbul'dan 4 iş adamı sponsor oldu. Ayrıca İstanbul'da bulunan ve daha önce burada görev yapan 2 arkadaşımız bu işin organizasyonunu üstlendi" dedi. Yapılan konuşmanın ardında Vali Muammer Türker ve beraberindekiler kız ve erkeklerden oluşan 50 öğrenciye bisikletlerini teslim etti. Bisikletlerini alan çocuklar daha sonra yol üzerinde toplandı. Burada Vali Türker tarafında verilen start uyarısı ile öğrenciler bisikletlerdi ile tur atmaya başladı. Öğrenciler daha sonra bisikletlerini alarak evlerinin yolunu tutular.
Törene Hakkari Vali Yardımcıları Edip Çakın, Önder Bozkurt, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, Çukurca Kaymakamı Levent Öztin, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve öğrenciler katıldı.