Fener'den 4 kroşe

Sessiz gecede, Alex-Semih işbirliği Fenerbahçe'yi farka taşıdı. 7 ve 10'da 'nöbetçi golcü' Sarı-Lacivertlileri 2-0 öne geçirdi. 24. dakikada Alex farkı 3'e çıkardı. 4 dakika sonra sahneye Gökhan Gönül çıktı ve gecenin skorunu belirledi



Sessiz gecede, Alex-Semih işbirliği Fenerbahçe'yi farka taşıdı. 7 ve 10'da 'nöbetçi golcü' Sarı-Lacivertlileri 2-0 öne geçirdi. 24. dakikada Alex farkı 3'e çıkardı. 4 dakika sonra sahneye Gökhan Gönül çıktı ve gecenin skorunu belirledi

Avrupa seferinden hüsranla dönen ve devrim sancılarıyla çalkalanan Fenerbahçe, evindeki sessiz filmde 'isyan günlerinde aşkı' oynadı. Kanarya'nın gürültülü transferleri Dia ve Niang'ın tribünden izlediği maçta onların yerli versiyonları sessiz sedasız işlerini yaparken, ezelden beri tartışılan 'nöbetçi' kozasını yırtan Semih, Antalyaspor ipeğini lime lime eden isimdi. Semih'in en büyük yardımcısı ise onun yeteneklerinin tamamlayıcısı olan ancak Aykut Kocaman'ın da gelişiyle 'gitsin' 'gitmesin' papatya falının tekrar açılmasına neden olan Alex'ti. Yeni sistemde Aykut hocanın en büyük şansı da kenar beklerin teknik kapasitelerinin yüksek oluşu ve Lugano'nun dönüşüydü. 7. dakikada Alex'in derinlemesine pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Semih, temiz bir vuruşla topu perdeyi açtı: 1-0. Suskun golcü, 3 dakika sonra Mehmet Topuz'un sert ortasında rüyalarının öfkesiyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. Semih, 24'te ise Alex'e attırıp minnet borcunu ödedi. Tamam, Fenerbahçe daha hızlı, daha atletik, daha yürekli, daha çalışkan ve daha paslıydı. Ancak sahada rakip takım olmayınca Gökhan Gönül attığı 4. golle maçı 28. dakikada bitirdi. Aykut Kocaman ikinci yarıda Volkan Demirel'i çıkardı. Şükrü Saracoğlu'ndaki çift kale maçta kaleye kimseyi koymasa da olurdu ama Mert Günok eldivenleri giydi. Genç file bekçisi 52. dakikada Proment'in şutunda başarılı bir kurtarış yaptı. Fener, Süper Lig'deki galada loş ışıklardan bol mesajlı bir huzur arzusu çıkardı.

Daum'dan farklı Stoch vardı
Sezonun açılış maçında Fenerbahçe kadrosunda ilk kez Lugano, Mehmet ve Semih yer aldı. Bu oyuncuların ilk 11'de yer almasıyla Fenerbahçe ideale yakın kadrosuyla ilk kez sahaya çıkmış oldu. Geçtiğimiz sezondan farklı olarak Fenerbahçe'de yeni transferlerden sadece Stoch yer aldı. Bir diğer yeni transfer Dia maçı tribünden izledi.


NOTLAR
- Geçen sezonun ardından Fenerbahçe'den ayrılan Deniz Barış, yeni takımı Medical Park Antalyaspor mücadelesiyle, eski takımına karşı ilk kez forma giydi.
- Karşılaşmayı izleyenler arasında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın teknik direktörü Yılmaz Vural da yer aldı.
- Milli Takım Antrenörü Oğuz Çetin de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Engin İpekoğlu da Çetin'e eşlik etti.
- Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan ayrı maçı takip etti.
- Fenerbahçe 31 Ocak 2010 tarihinde Sivasspor'u 5-1 yendiği maçın ardından ilk kez farklı kazandı.

Yusuf TURHAN