Desk'ten Toplu Görüşmelere Balonlu Protesto

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK), hükümete memurların sesini duyurmak için balonlu eylem yaptı.

Desk'ten Toplu Görüşmelere Balonlu Protesto
Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan DESK yanlısı bir grup kamu çalışanı ellerinden balonlarla basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan DESK Genel Başkanı Lütfi Şenocak, demokrasinin yerleşik olduğu ülkelerin aksine Türkiye'de toplu görüşmelerin 'balkabağı festivali' gibi gerçekleştiğini belirterek toplu görüşmelerin 'kabak tadı' verdiğini söyledi. Toplu görüşmelerde yetkili sendikaların ortak bir irade koyamamış olmalarının kamu çalışanların kayıplarını artırdığını söyleyen Şenocak, "DESK olarak
referandum gündemine kilitlenmiş, üyelerinin aidatıyla reklam panoları donatan memur sendikalarına asli görevlerini hatırlatmak istiyoruz. Temsil edilen kitlenin onurunu ve gerçek gündemini savunamayan, masaya elini vuramayan yapılar o görüşme masasının altında kalmaya mahkumdurlar" dedi.
Şenocak, zam oranları belirlenirken nal çivisi, soba borusu gibi ölçütler yerine temel gıda maddeleri, yakıt, ulaşım, elektrik, kira gibi kalemlerdeki artışların gözetilmesini isteyerek bu yıl için artış oranının net yüzde 20'den az olmamasını istedi. Açıklamanın ardından memurlar balonları uçurdu. Eylem olaysız sona erdi.