'CHP halka değil AYM'ye gider'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Cumhuriyet Halk Partisi millete gitmekten korkuyor, en çok gitmek istediği yer Anayasa Mahkemesidir'' dedi.

'CHP halka değil AYM'ye gider'
Bakan Atalay, Kızılcahamam'da esnaf ziyaretinin ardından Asya Termal Tesisleri'nde iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinden önce yaptığı konuşmada Atalay, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine yönelik anayasa değişikliğinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ikinci önemli değişikliğin de referandumla gerçekleşeceğini söyledi.

Referandumun bir seçim olmadığını vurgulayan Atalay, ''Seçim önümüzdeki yıl yapılacak. Havaların sıcak olması dolayısıyla AK Parti olarak seçimleri biraz öne almak istiyoruz'' dedi.

Bakan Atalay, CHP'deki ''H'' harfinin halk anlamına geldiğini ancak halktan ve millete gitmekten korktuğunu savunarak, ''Cumhuriyet Halk Partisi millete gitmekten korkuyor, en çok gitmek istediği yer Anayasa Mahkemesidir'' diye konuştu.

Bir araya gelemeyecek partilerin referandum karşıtlığıyla bir araya geldiği görüşünü dile getiren Atalay, MHP, BDP ve CHP'nin ortak özelliklerinin Türkiye'nin değişmemesini, statükonun bozulmamasını istemeleri olduğunu söyledi.

Atalay, bu Anayasa değişikliğiyle milletin iradesini biraz daha güçlendirdiklerini belirterek, ''Milletin iradesi üzerinde iradeler vardır, milletin iradesi üzerinde vesayet vardır. Siyasetin üzerinde de vesayet vardır. İşte bu Anayasa değişikliği bunları önlemiş oluyor'' dedi.

Anayasa Mahkemesini ''yasakçı'' bir mahkeme olarak niteleyen Atalay, ''Meclis 411 oyla iki Anayasa maddesini değiştiriyor. CHP Anayasa Mahkemesine gidiyor. Oradaki yedi kişi bu yasayı iptal ediyor. Böyle demokrasi, böyle millet iradesi olur mu? Siz Meclisin duvarına ne kadar 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazarsanız yazın, isterseniz her gün bunu söyleyin bunun hiçbir manası yok'' diye konuştu.
Kaynak: AA