Bursa'da Köylülerden Termik Santral Tepkisi

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü'ne yapılması planlanan termik santrale köylüler tepki gösterdi.

Bursa'da Köylülerden Termik Santral Tepkisi
Kurşunlu Köyü'ne yapılması düşünülen termik santralin büyük çevre kirliliğine yol açacağını savunan köy sakinleri ve tatil için gelen yazlıkçılar, santralin ıhlamur ormanlarını katledeceğini iddia etti. Vatandaşlar, topladıkları 500 imzalı dilekçeyi Kaymakam Dursun Balaban'a teslim etti.
Köyde yaşanan gelişmelerin ardından hafta sonu toplanarak bir bilgilendirme toplantısı yapan yazlıkçılara destek veren Kurşunlu Köyü Muhtarı Mehmet Civelek, "Başta köy halkı konuya sıcak bakıyorlardı. Ama araştırıp, bu santralin zararlarını kendilerine anlattığımızda şu an köyün yüzde 80'i buna 'hayır' diyor. Buna zaten 'evet' deme şansımız yok. Çünkü köylü 'hayır' diyorsa biz 'evet' diyemeyiz. Zaten önümüzdeki günlerde İstanbul Teknik Üniversitesinden profesörler gelerek köylümüze konuyla ilgili detaylı bilgi verecek" dedi.
Muhtar Civelek'e teşekkür eden yazlıkçılardan Lütfü Özyol, muhtar Civelek'in bu konuda 'hayır' diyerek doğru bir karar verdiğini ifade etti. Yapılması düşünülen termik santralin Kurşunlu Köyü'nü yok edeceğini savunan Özyol, santralin kurulmaması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Kurşunlu Köyü sakinlerinden olan eski Cumhuriyet Savcısı Namık Kemal Behramoğlu, "Burada halk yoksul. Bundan faydalanarak halkı palavralarla kandırıyorlar. 500 kişiye iş olanağı sağlanacağını söylüyorlar. Bu santralin kurulması halinde ıhlamur ormanları ve kestane ağaçları yok olacak" diye konuştu.
Toplantının ardından termik santralin yapılacağı yere giden köy sakinleri, firmanın arsayı satın almak için 800 bin TL verdiğini iddia etti. Köylüler, termik santral için yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.