Brian James: Türkiye'nin yolu açık

Philadelphia 76ers takımının yardımcı antrenörü Brian James, Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda favoriler arasında yer aldığını ve NBA'deki T

Philadelphia 76ers takımının yardımcı antrenörü Brian James, Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda favoriler arasında yer aldığını ve NBA'deki Türk oyuncuların çok başarılı olduğunu söyledi.

Philadelphia 76ers takımının yardımcı antrenörü Brian James, Türkiye'nin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda favoiler arasında yer aldığını ve NBA'deki Türk oyuncuların çok başarılı olduğunu söyledi.

Efes Pilsen İle İlk Adım Basketbol Okulları'nda konferans vermek için Türkiye'ye gelen Brian James, "Türkiye'nin favorilerden biri olduğuna inanıyorum. Türk taraftarları dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek kadar coşkulu bir şekilde takımlarını destekliyorlar. Bu inanılmaz bir şey. Türk basketbolunun kalitesinin yanı sıra kendi evinde oynamak büyük avantaj sağlayacak." şeklinde konuştu.

NBA'de forma giyen Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu'nun A Milli Takımımıza katkı vereceğine inandığını söyleyen James, "Hidayet ve Ersan'ın NBA kariyerleri boyunca elde ettikleri deneyim ve başarılar diğer takımlara karşı oynarken milli takımın kendini daha güvenli olmasını sağlayacak. Maç maç iyi oynamaları gerekiyor. Doğru oynamaları lazım. NBA'deki Türk oyuncular çok başarılı olmalarının yanı sıra diğer NBA oyuncuları tarafından inanılmaz saygı ve itibar görüyorlar. Çok kaliteli oyuncular var. Çok iyi antrenörlerin de olduğunu biliyorum. Basketbol Federasyonu'nun desteğiyle Türk basketbolunun önünün açık olduğunu ve daha ileriye gideceğini düşünüyorum." dedi.

Gelcek sezon NBA takımlarından Boston Celtics forması giyecek milli basketbolcumuz Semih Erden hakkında da değerlendirmede bulunan Brian James, "Oyununu çok beğendim. Zaten daha önce gelen Türk sporcular çok iyi izlenim bıraktı. Yeni gelenler de diğer Türk sporcuları gibi olurlarsa iyi bir yer edinirler." diye konuştu.