Başkan Durak Çarşıda Esnafı Ziyaret Etti, İşbirliği İçinde Olunmasını Önerdi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak çarşıda esnafı ziyaret etti

Başkan Durak Çarşıda Esnafı Ziyaret Etti, İşbirliği İçinde Olunmasını Önerdi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak çarşıda esnafı ziyaret etti. Karşıyaka gezilerini Karşıyaka Çarşısı'nda sürdüren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, esnafın kendilerine belirtilen kurallara uyulması durumunda çarşının daha güzel olacağını belirterek; " Karşıyaka Çarşısı İzmir'in en gözde yerlerinden bir tanesidir. Daha da güzel olması, esnafımızın daha çok iş yapması gerekir. Sıkıntılarını birlikte yaşıyoruz. Çözümü de birlikte üreteceğiz. Çarşımızın eksiklerini tamamlayıp, daha çok kişiyi çekebilmek için düzen ve kuralların mutlaka uygulanması gerekir. Vatandaşımız sokaklarda rahatlıkla gezemezse tüketici bu çarşı yerine alışveriş için başka yerlere gider. Esnaflarımız mekanlarının önlerinde yayaların geçişini engelleyecek şekilde taşmamalıdır. Hiçbir işyerinin önünde çığırtkan olmamalıdır. Binaların cepheleri, reklam tabelaları, vitrinlerin süslenmesi hepsi bir bütünlük içerisinde olmalıdır. Yaslar çerçevesinde birlikte yapacağımız girişimler ile çarşımız hem prestij, hem de daha çok müşteri kazanır" dedi.
Karşıyaka İskele yanında taksi duraklarındaki şoförlerle görüşerek Çarşıya giren Başkan Durak, Belediye bürokratları ve meclis üyeleri ile Kemal Paşa Cami ve çevresini de gezdi. Cami Yaşatma Derneği üyelerinin daveti üzerine ekip olarak camide toplantı yapan Durak; "Caminin yenilenmesi ve çevre düzenlemeleri de dahil edecek bir yenileşme yapmak istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız büyük bir proje. Uygulamayı başlatabilirsek hem caminin görünümü daha çok ortaya çıkacak, hem de çevresi turistik eşyaların satılacağı yerler haline gelecek " dedi.
Ara sokakları ve pasaj içlerindeki esnafı da tek tek dolaşarak sorunlarını dinleyen Başkan Cevat Durak; " İşlerinizin daha iyi olması için el ele vererek daha çok çalışmalıyız" dedi.