Baklava internet üzerinden de satılıyor

Her ramazan olduğu gibi bu ramazan ayında da gözde tatlı baklava oldu. İnternet üzerinden yapılan alışverişte baklava başta olmak üzere birçok Gaziant

Her ramazan olduğu gibi bu ramazan ayında da gözde tatlı baklava oldu. İnternet üzerinden yapılan alışverişte baklava başta olmak üzere birçok Gaziantep ürünü yerini aldı. 'Antep sepeti' adıyla oluşturulan internet sitesinde, baklavadan Antep fıstığına, dolmalık kuru biberden salçaya, kahkeden (Gaziantep'e ait hamurlu yiyecek) katmere, bakır ürünlerden sedefli ürünlere kadar birçok ürün internet üzerinden pazarlanıyor.

'www.antepsepeti.com' adlı internet sitesi üzerinden yapılan satışlarda öncelikli hedef Gaziantep ürünlerinin tanıtımı. "Gaziantep deyince akla gelen ilk şey baklava" diyen site yöneticisi Cihan Koçer, "Baklava bir Gaziantep tatlısıdır. Dünyaca bilinen ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Hedefimiz öncelikle kendi şehrimizin ürünlerini tanıtmaktır." dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından sipariş aldıklarını söyleyen Koçer, "Artık Türkiye'de alışverişte tüketici eğilimleri değişiyor. Şimdi herkes ürünleri kapıda teslim almak ve internet üzerinden güvendiği malları satın almak istiyor. Bu durum henüz çok yeni. Önümüzdeki yıllarda e-ticaret Türk insanının alışkanlıkları arasına girecek. Biz, 'www.antepsepeti.com' olarak 2010 yılında toplamda 1 milyon ziyaretçiyi hedefliyoruz. Öncelikle markamıza yatırım yapmak ve tüketicinin markamızı tanımasını sağlamak istiyoruz." diye konuştu.