Bağış'tan Mardin'e destek sözü

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mardin'in tarihi dokusunu korumak için hükümet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mardin'in tarihi dokusunu korumak için hükümet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

Bağış, "Avrupa Birliği fonları ile bu tarihi kentin dokusunu ortaya çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu ana kadar 8 milyon Euro fon kabul ettirdik. Ama daha da artırmak için çabalayacağız." dedi.

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret eden Bağış, Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin 100 kilometre yol yapan devletin, son 8 yılda 12 bin 500 kilometre yol ve otoban eklediğini söyledi.

Mardin'deki sorunları anlatan Belediye Başkanı Ayanoğlu da, altyapı sorununu kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Ayanoğlu, "Sokak aralarına araç girmediği için çöpleri 48 kadrolu eşek ile topluyoruz. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi değerlerimizi özüne uygun restore ediyoruz. Altyapı için 14 milyon liralık kaynak sağladık. Ancak bu tarihi kentin özüne kavuşturulması ve kentin alt yapısının tamamen çözülmesine yeterli olmayacak. Bu konuda sizden destek istiyoruz.'' şeklinde konuştu