12 dev adama süper uyarı

A Milli Basketbol Takımımız, Almanya'nın Bamberg kentinde düzenlenen Süper Cup'ın son gününde Almanya'ya mağlu...

A Milli Basketbol Takımımız, Almanya'nın Bamberg kentinde düzenlenen Süper Cup'ın son gününde Almanya'ya mağlup olarak turnuvayı galibiyet alamadan son sırada tamamladı. Karşılaşmaya karşılıklı basketlerle başlanırken Milliler ilk çeyreği 17-14 önde kapadı. İkinci periyottan itibaren Almanya, savunmasını çok sert tutup, sürekli garda baskı yaparken Türkiye sayı bulmakta oldukça zorlandı. Özellikle hücumda Jan Jagla liderliğinde organize olan Almanya devreye 37-26 önde girdi.

FARK 21'E KADAR ÇIKTI
İkinci devrenin başında Almanya sert oyununu istikrarlı bir şekilde devam ettirirken, Milliler ne hücumda ne de savunmada oyunun seyrini değiştirecek bir hamle yapamadı. Son periyoda 21 sayı farkla 56-35 Almanya üstünlüğü ile girilirken 12 Dev Adam'ın son çabaları ise maçı çevirmeye yetmedi ve Almanya mücadeleden 68-54'lük galibiyetle ayrıldı. Milliler, 21-23 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak ve Kanada, Lübnan ile Arjantin'in katılacağı Efes Cup ile Dünya Şampiyonası hazırlıklarına devam edecek.

BU OYUNLA İLK DÖRT MUCİZE
Basketbol Milli Takımı 28 Ağustos'ta başlayacak Dünya Şampiyonası öncesi hazırlık döneminde biraz dişli takımlara karşı hiçbir varlık gösteremiyor. Adidas İstanbul Cup'ta FIBA sıralamasında 5'inci Sırbistan'a 83-70 yenilen 12 Dev Adam, Almanya'daki Beko Süper Cup'ta sıralamada 6'ncı Litvanya'ya 80-77, 15'inci Hırvatistan'a 72-61 boyun eğdi. FIBA'da 7'nci sıradaki Almanya da Nowitzki'den yoksun kadrosuyla 68-54'le son darbeyi vurdu. Sıralamada ilk 4'e giremeyenlerle bile başedemeyen millilerin Dünya Şampiyonası'nda bu oyunla yarı finale kalması zor görünüyor.