Sökeli Üreticiye Kalite Uyarısı

Söke Ovası'nda pamuk hasat sezonu hareketliliği için geri sayım başladı

Sökeli Üreticiye Kalite Uyarısı
Söke Ovası'nda pamuk hasat sezonu hareketliliği için geri sayım başladı. Şu ana kadar sorunsuz bir pamuk üretim sezonu yaşanan Söke Ovası'nda son dakika sıkıntısı yaşanmaması için ilçenin tarımsal kurumları üreticileri özellikle hasat ve depolama konusunda uyarıyor.
Dünyanın en kaliteli pamuklarından biri olarak gösterilen Söke Pamuğu'nun kalitesini bozmamak adına üreticilerin gerek hasatta, gerekse hasat sonrası depolamada çok dikkatli olmaları isteniyor. Kontaminasyona dikkat uyarısı yapılırken, Söke'nin pamuk kalitesinin bozulmaması için üreticilerin hassas davranmaları isteniyor.
Sökeli pamuk üreticilerine kalite uyarı Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası ve Söke TARİŞ'ten geldi. Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık bu yıl pamuk üretiminin üreticinin yüzünü güldüreceğini beklediklerini, Türkiye ve dünya piyasasındaki pamuk fiyatlarının bunu müjdelediğini söyledi. Bu durumun üreticide rehavet yaratmaması gerektiğinin altını çizen Borsa Başkanı Bertan Balçık, üreticilerin sorunsuz görünen yıllarda asıl sorunlarına daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Söke Pamuğu'nun bir marka olduğunu ve bunun bozulmaması gerektiğini dile getiren Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık; "Kaliteli pamuk konusundan üreticilerimizin duyarlılığı çok önemli. Özellikle pamuk hasat döneminde ve bu pamukların nakliyesinden başlayıp depolanmalarında hassas davranmak gerekiyor" dedi.
Üretim dönemi boyunca sorunsuz denilebilecek bir süreç yaşandığını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; 2010 yılı pamuk üretim sezonun son döneminin de sıkıntısız yaşanmasını diledi. Pamuk fiyatlarının üreticileri tatmin eder şekilde olmasını dileyen Muhsin Örnek yaptığı açıklamada pamukların tarladan toplanmasında üreticilerin kontaminasyona dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Pamuk hasat sezonuna gelinirken TARİŞ olarak rotasyonları tamamladıklarını ve alım sezonunun sıkıntısız geçmesi için hazır olduklarını belirten Söke TARİŞ Müdürü Mehmet Karayel; "Üreticilerimiz hasat bir an önce bitsin mantığı ile hareket etmemeli. Pamuk hasadında hasadı ne zaman ve ne şartlarda yaptığınız da çok önemli. Nemli pamuk toplanmamalı. Özellikle elle toplamalarda ve pamuğun nakli sırasında kirlenmemesine dikkat edilmeli. Üreticilerimizin Söke pamuğunun kalitesinin korunması için yapılan uyarıları dikkate alacağına inanıyorum" diye konuştu.