Oruç Tutan Sıhhat Bulur

Gazipaşa Müftüsü Ahmet Bayer, "Oruç tutmanın, insan sağlığına büyük yararları vardır. Peygamber Efendimizin, 'Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz' sözü, tıp dünyası tarafından da kanıtlamıştır" dedi

Oruç Tutan Sıhhat Bulur
Gazipaşa Müftüsü Ahmet Bayer, Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, orucun insan sağlığına büyük yararları olduğunu söyledi. Bayer, "Ramazan ayında üzerimize farz olan oruç, Allah'ın emri olduğu için tutulur. İbadetin özü samimiyettir. Gerçek kulluk budur. Sağlık ve afiyete kavuşmak için değil, Allah emrettiği için oruç tutar, namaz kılar ve zekat veririz. Buna da ihlas (Samimiyet) diyoruz. İbadetlerin özü ihlastır. Allah bize faydalı olan şeyleri emretmiştir. Oruç tutmanın insan sağlığına büyük ölçüde yararları vardır. Peygamber Efendimizin, 'Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz' sözü tıp dünyası tarafından orucun vücuda ne kadar yararlı olduğunu kanıtlamıştır" dedi.
1940 Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan bilim adamı Dr. Alexis Grrel'in bir eserinde, oruç sırasında, depolanan besinlerin harcandığını sonra da bunların yerine yenilerinin gelerek, böylece vücudun tamamında yenilenme olduğunu söylediğini hatırlatan Bayer, "Fransız Profesör Pierre Maulin ise eserinde 'İslam Dünyası'nın en yararlı konumlarından biri oruçtur. Oruç, hem fiziksel hem de ruhsal dinlenicidir. Dokuları temizler, birikmiş oksitleri, zehirleri atar. Müslümanlar böylece bir ay bedenlerini dinlendirirler. Hıristiyan Dininde orucun olmaması büyük bir kayıptır' demiştir. Bu ifadeler, 'Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz' sözünü kanıtlamıştır" şeklinde konuştu.
Oruç tutmanın insana sabrı öğrettiğini anlatan Bayer, "İnsanlar oruç tutmakla, belli bir süre kendisini yememeye, içmemeye alıştırır. Böylece insanlar, zorlukları yenmesini ve hayatta karşılaşacakları sıkıntılara karşı sabrı öğrenirler" dedi.