Balotelli resmen Manchester City'de

Premier League ekibi Manchester City, Inter Milan'dan golcü Mario Balotelli'yi transfer etti.

Premier League ekibi Manchester City, Inter Milan'dan golcü Mario Balotelli'yi transfer etti. City'ye transfer olacağı haftalardır konuşulan Balotelli, Premier League kulübüyle beş yıllık sözleşme imzaladı.

İngiliz medyası, Manchester City'nin Balotelli için Inter'e 38 milyon dolar ödediğini belirtiyor, ancak bu konuda kulüpten bir açıklama yapılmadı.

City menajeri Roberto Mancini, Salı günü İtalyan milli takımı formasıyla ilk maçına çıkan 20 yaşındaki Balotelli ile yeniden çalışacağı için heyecanlı olduğunu söyledi.

Mancini, "bence Mario kendi yaş grubunda Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri. Inter'den sonra City'de de birlikte olacağımız için çok mutluyum. Oyun stili Premier League'e çok uygun. Çok güçlü ve heyecan verici bir oyuncu, çok da genç. Taraftarlar ona bayılacak" dedi.

İtalyan teknik adam, takımdan ayrılacağı iddiaları aylardır gündemden düşmeyen Robinho'yu da 25 kişilik sezon kadrosuna dahil etti.

Mancini, Santos ile kiralık sözleşmesi sona erdiği için İngiltere'ye dönen Brezilyalı forvetle, kulüpteki geleceği hakkında konuşacağını söyledi.

Manchester City birkaç gün içinde Aston Villa'dan James Milner'ın transferini de bitirecek, Craig Bellamy ve Stephen Ireland ise kulüpten ayrılacak.