Balgat'ta sürpriz buluşma

TEKLİF ALMADIM



SAADET Partisi'nde (SP) olağanüstü kongre belirsizliği sürerken, kulislerde sürpriz bir iddia gündeme geldi. Buna göre, 'Milli Görüş' lideri Necmettin Erbakan, köprüleri attığı Numan Kurtulmuş'a karşı SP'nin başına Abdüllatif Şener'i geçirecek. Bu iddianın konuşulduğu bir dönemde Türkiye Partisi (TP) lideri Şener, Erbakan'ı Balgat'taki evinde ziyaret etti.

TEKLİF ALMADIM
Sürpriz buluşmada, Erbakan, bir gazetecinin 'Sayın Şener ile aynı partide buluşmayı ister miydiniz?' sorusuna 'Temenni ederim' yanıtını verdi. Şener ise aynı soruyu, 'Hocamızın görüşleri üzerine yorum yapmam' diyerek yanıtladı. Erbakan, '40 yıllık kardeşimiz, Maliye Bakanımız' diye övdüğü Şener'in ziyaretinin kongreyle ilgilisi olmadığını savundu. Şener, çıkışta yaptığı açıklamada ise, siyasi hayatına Refah Partisi'nde başladığını hatırlatarak, şunları söyledi: 'Eski genel başkanıma yaptığım ziyarette eski günleri konuştuk. Siyasi birlikteliği konuşmadık.'

Şener, 'SP'ye katılacak mısınız? Böyle bir teklif geldi mi?' sorusuna ise 'Şu anda ben bir partinin genel başkanıyım. Böyle bir teklif de almadım' yanıtını verdi.  

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA