Mustafa Salman Esob'da 4 Yıl Daha Başkan

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nde (ESOB) iki aydan beri devam eden belirsizlik son buldu.

Mustafa Salman Esob'da 4 Yıl Daha Başkan
Mevcut Başkan Mustafa Salman'ın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı itiraz karara bağlandı. YSK, denetleme ve disiplinde bulunan ve lise mezunu olmayan kişilerin yerine yedek üyelerin görev yapacağını ve seçimlerin iptal olmayacağı yönünde karar verdi.
Yaklaşık 2,5 ay önce gerçekleştirilen ESOB seçimlerinde Mustafa Salman'ın 84, Ahmet Taş'ın 83 oy almış ve Mustafa Salman 1 oyla seçimi kazanmıştı.
Ahmet Taş, 1 oyla kaybettiği seçimin hemen ardından 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'na, birden fazla oy pusulasının bir zarftan çıkması, denetim ve disiplin kurulu üyelerinden bazılarının lise mezunu olmaması, bir üyenin açık oy kullandığı, yönetim kurulu olan bir kişinin sandık kurulu üyesi olarak görevlendirildiği gerekçesiyle seçimin iptalini talep etmiş fakat itirazı reddedilmişti. Bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunan Ahmet Taş'ın itirazı değerlendirilerek seçimlerin iptaline karar
verildi.
Mevcut Başkan Mustafa Salman seçimlerin iptal edilerek yeniden yapılmasını içeren karar karşısında 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun yaptığı itiraz reddedilince, YSK'ya başvurdu.
YSK, yapılan itirazı değerlendirerek, seçimlerin iptal edilemeyeceğini, denetleme ve disiplin kurulu üyeliğini lise mezunu olan yedek üyelerin yapılacağına dair karar aldı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonu (TESK) tarafından yenilenecek olan seçime kadar ESOB'a bir gün önce atanan kayyumlar bir gün sonra görevi yeniden Mustafa Salman'a devretti. Mustafa Salman yaklaşık 4 yıl daha ESOB başkanı olarak görevine devam edecek.
TESK tarafından Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yücel, Ağaç İşleri Odası Başkanı Ahmet Özgül ve Ayakkabıcılar ve Yemeniciler Odası Başkanı Mehmet Kaplan kayyum olarak atanmıştı. YSK, kayyum uygulamasının yürütmesini durdurma kararı aldı.
Mustafa Salman, adaletin yerini bulduğunu belirterek önümüzdeki günlerde gelişen olaylarla ilgili geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını kaydetti.